F1 2022 荷蘭站 賽後討論區 2

926 回覆
1 Like 16 Dislike
限咗咪照飛到270kph
果陣係裝車速提示器 過80就響
依家係油門裝咗限速
踩盡都係最多80
澳門場F3重要性越黎越低。以前F3唔同國家一個championship就話搞一場俾唔同champ 比拼下。依家有個國際性F3 championship,唔洗一場過啦
是撚旦啦 都變咗大灣區內循環大賽車
不過今年到依家仲未有聲氣,係唔係想連大灣區大賽車都唔搞
GT就算,十幾個圈,隨時有一半係安全車同紅旗
跟本條閪賽道唔岩跑
講咗幾多次 出彎條黃SC凍晒 喊起步又壓車 輸紅係正常 睇onboard就知佢盡油嘅時間係遲過叻 因為條呔咬唔住隻彎
再者如果咬死叻就等於放素上去咬Max
成日話佩好彩因為拉利柒 除咗法國真係抵比人屌 有邊場拉利柒嘅時候佢係衰嘅?
我諗都要考慮下上場max 轉咗新偈 主席都仲係用緊舊偈 唔係話架車偏幫max 但依樣始終對佢哋兩個pacing會有分別 仲有上面都有巴打講 佢地車底都用咗唔用setting

如果你講過要主席上埋第二 做到車隊嘅strategy play 咁樣佢的確依幾場不如理想
但如果睇埋佢季初嘅成績
佢排位都試過pole position 之前都係用拉利成績好接近
再加埋佢肯做啲輔助嘅角色 幫max 試轆 幫手阻住咸幾個彎 同埋唔fight with max 依幾樣就已經夠紅牛繼續keep佢 畀著係sainz 可能已經fight with自己一號車手 可能會搞到失分

咁樣overall嚟睇 依個二號車手都算合格啦
當年好似Fia搵左香港先 係香港政府on99唔show人

市中心+街道賽+夜景 諗唔到有邊個城市會好過香港 講緊當年
會有d似Miami本身個layout 成碌鳩咁突出黎
牛二號揸唔好架車呢件事已經存在咗好耐 問題其實係喺牛身上 唔係車手身上 架車working window太窄 邊個揸邊個死 佩已經係四萬之後三個二號之中 呢個問題最唔嚴重嘅一個 所以都係嗰句 以紅牛二號位計 佩今年嘅表現合理有餘 至少同上年比 少咗好多要係F1.5同人鬥上返嚟嘅畫面
Fia出聲明屌人話和牛同個靚女咩?
怕煩吖嘛,正苦班友hardcore 技術同娛樂事業知識都無,做唔起呢啲生意,索性一嘢話「法律禁止道路賽車」推晒。
其實香港搞街道賽真係冇可能搞得成 一聽到封路塞車啲人一定反對 除非係啟德依啲荒地係個場 但係起完每年只係跑3日 成本效益極低 都冇可能政府會dup錢投資
要起應該會似sochi 澳洲 加拿大站咁 半街道賽 平時係公園 人車流量都唔多變左路又唔會咁爛

啟德其實就真係最岩 體育城+郵輪碼頭平時都唔會好多人㗎啦
就算係full race course以香港咁多車會同有錢人淨係星期六日搞track day都夠啦
根本係政府班廢柴冇遠見,淨係本著小做小錯唔做唔錯
咁咪送咗個機會比星加坡
條數的確唔易圍,而且FIA同F1賽會本身都係超辣嘅談判對手,邊個聽到都怕。不過其實當年西九文化區連埋賽車呢個因素去做規劃嘅話,當係加強版Albert Park咁,都未必做唔到。之但係咁高難度,正苦就點都係「不鳥」。
一個肺炎,新加坡賺到笑
Max Mosley
都唔明點解成日有人屌Perez
或者平治時代既Bottas
如果 佢地有Max / Ham 既水平
就唔駛做二號車手喇
佢地既責任就係幫一號車手拎冠軍
2016 平治內鬥有版睇
交到貨就ok
好難下下1 2 finish
跟啱隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞