F1 2022 荷蘭站 賽後討論區 2

926 回覆
1 Like 16 Dislike
圈數少就冇咩buffer 好似佩佩咁守到1圈又冇左幾秒
仲有tsunami單嘢
班友又諗住靜鷹鷹扮睇唔到
仲要媽媽級 無陰公
依家主席嗰塊原本比Max試過 唔啱用 依家過比主席再試
http://www.motorsport.com/f1/news/perez-and-verstappen-to-continue-running-different-f1-floors/10361781/amp/
方程式不嬲都是非富則貴

商業運動嘅極限來
不嬲都話鬥得賽車都係有錢人
唔好再同我講咩嘢咸蛇屋企冇錢 老豆要打幾份工籌錢
Villeneuve 3代?
西班牙飛出街
匈牙利自轉

不過對手問題無影響成績
到而家都重有咁多錢可以試黎試去
真壞車 諗住救唔返落車
Pit crew 話無事叫佢揸返 結果仲係壞先 Call VSC
佢唔應該咁快除帶不過車隊都係ON99架喇
其實都泊底咗接近成個圈
如果和牛地位再高啲嘅話 直頭落車上遊艇啦 仲同你出返嚟柒咩
意大利血統車隊 好出奇呀?
鬼咩 有neway 研發經費都慳左一大筆啦
唔洗左試右試
其他隊要試
因為Adrian Newey 點左條岩既路
當拉利搞緊副偈, 平仲彈下彈下, 紅牛已經NEXT STEP 搞研發
咸迷同平治迷成班阿叻上身
自己有得益果震 我睇唔到喎
我淨係知平治勝 咸爺勁
公公讓車又係 垃撚圾
spa果場max部車係kemmel straight 上到340都唔彈
保子lead十幾秒都要讓返俾喊狗
真係想知班toxic fans係咪盲撚咗唔覺得有問題
其實研發多兩舊嘢同研發少兩舊嘢係budgeting 上真係有咁大分明咩

其實係咪多數錢其實都係staff cost嚟,定carbon fibre真係貴到會影響到條大數
點解會鬧到咁
RB自己點都要出聲啦下嘛
成件事真係太癲
一個新 chassis 大慨兩百萬美金咁上下
咪住先 個陰謀論係精台 Ted Kravitz講起先?
人工, 設備, 材料, 科技

當大家同LEVEL 三樣成本都只會差唔多

當大家BUDGET都差唔多, 你做左1樣就無得做第2樣

特別係reliability, porpoising 呢D大問題一定好多資源, 幾個方案一齊試
PR角度睇RB自己出嚟講只會刺激班喊狗仔繼續鬧
雖然Image 上好似賣緊Hannah 姐但同Viu 對演唱會單嘢原理一樣咁 出聲只係比人鬧同延長件事
當然如果FIA 或者喊狗本人出聲先RB再跟隊就唔同講法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞