F1 2022 荷蘭站 賽後討論區 2

926 回覆
1 Like 16 Dislike
個問題係細牛班pit crew唔可以即刻睇到問題
又無又有咁唔知做乜鬼

和牛初初話tyre not fitted, 咁佢哋見tyre跟本無嘢,就唸住再入pit換軚肉眼睇兩睇就算
完全係頭痛醫頭求其畀粒必利痛叫你走
係再出嚟和牛先再講個左後尾似有嘢爛

如果第一次入pit前當刻醒水,問和牛多少少細節(唔好介意問到佢爆粗喎),可能已經係第二回事
和牛呢類型未成熟又情緒化嘅車手,係需要自己多啲經驗同埋有一個細心又明事理嘅工程師帶住。最吹脹嘅係和牛份人其實好敏感,架車少少唔對路佢都知但又未必形容到出嚟

今次件事都幾大教訓
無論出年有無位對和牛都係一個learning point嚟

所以有人叫佢哋道歉
根本心態已經有問題
車手都FEEL到有問題仲停車, 又點會真係無事, 一般小問題都跑住問啦

和牛又唔係有野爭, 梗係退賽慢慢睇, 點會叫佢搏
一陣有野甩/LOCK, 炒車又係玩自己燒自己BUDGET
自從上次俾精台剔出 F1 但群眾壓力下加番佢之後
啲野質素跌左好多
而家 Ted notebook 已經唔係必睇

反而孖甜呢三年正氣左好多
佢唔係自己停,係車隊叫停佢架
之後 check 唔到有野先再叫佢再去
不過真,成件事 on9
但啲平治迷話有陰謀仲 on9,當自己仲同人爭緊 champ?
邊個話和牛無嘢爭,佢自己出年個F1位呀

就係因為咁,正常情況下佢邊會自己停?
所以我都唔知呢排細牛搞乜嘢
不過其實上次Max以為自己爆呔,啲工程師都冇咁快搵到問題原因,都叫佢box換完呔之後先confirm係車問題,有時候真係好難即時搵到問題喺邊
問題係 邊個可以頂到Ted 呢個位
都係嘅
同埋和牛話軚上唔實叫佢停低係合理嘅
唔知係唔係因為Martin無咁偏幫咸,依家精台其實好似無咁精
但其實和牛咁講咪有機會食unsafe release?
係咪學Alonso 前兩場咁講會好d
輕油會唔會有啲影響
https://www.instagram.com/p/CiId4REMZaT/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
壞車退賽都畀攝影師影到咁有畫意
但我記得佢哋係有戴頭盔話無乜可能發生
應該本身係見開始悶場搞下gag,點知啲直必腸信咗?
有危險就直接講啦
仲叫和牛玩言語藝術?
邊理得咁多

同日F2和牛個廢柴老友佐藤萬璃音真係pit上唔實條軚甩轆炒車退賽
問題係下面排隊奶
印度仔
Hill
Herbert
crofty 呢堆

最眼火爆係 Naomi ,完
喂你冇料就出少句啦
比利時站個主持陣容一睇我已經熄機
據說垃利會用特別拉花同服裝去慶祝Monza 落成100 週年
https://twitter.com/FastestPitStop/status/1567059526221811713?
叫lat少上主持群 大家支唔支持
你當crofty死架
果日先j到出血話max冇咁易過到
點知彎位都未到
this tweet has been deleted
支持
TOTO都有份
意大利蕉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞