F1 2022 荷蘭站 賽後討論區 2

926 回覆
1 Like 16 Dislike
冇記錯季尾有消息講飯當簽咗DS拍JEV
但到依家都未官宣
呢段好似係我打嘅
要搞就要將髮夾灣整闊佢
不過澳門正苦班人識條閪咩 每年求求其其咁搞左佢交功課咪算
其實都幾陰公

之前有錢嗰時又唔肯駛錢

宜家庫房冇錢連想整都冇得你整
師兄要求太高,有邊個可以場場完美執行策略?
可能要去到 44, 63, 16 個啲級數先得,但會唔會又出現2016 平治事件? 只可以講世事無完美。現狀黎講的確係對RB 最好。
Btw
想知Vandoorne宜家份糧係幾多

聽講FE平均份糧都係$1M
最高都係$3M
(以前飯喺麥攞$7M已經係low figure
呢D有得開數嘅嘢要整點都會搵到錢返嚟整, 其實髮夾彎嗰度個舊發電廠係拆緊做緊工程, 要整可以一次過整埋
不過都係嗰句 正苦嗰班人有閪遠見咩 個個都唔撚識嘅
澳門有錢既時候即係有旅遊業有賭業,鳩搞都會有人黎埋單,點解要使錢做好佢?
岩 個撚個都大安旨意 外行人管內行人
佢哋唔似會想搞F1?同埋應該好難過FIA 個safety standard 而家條track 叫就叫Grade 2 但係都係特別咁批比佢
都係嗰句 澳門正苦只會諗無啦啦洗多舊錢搞嚟做咩 而家咪有賽車LO
真心想要搞Safety Standard呢啲都係用錢砌出嚟
疊埋心水繼續搞大灣區內循環盃好過啦
大灣盃
蹝咁撚多人力物力封哂路比班垃圾上去圍威喂
我要睇賽車唔係撞車
飯當18年係拎7M人工
但17年得300k呢
FE冇公開人工 但普遍估計飯當係拎頂薪3M
波子 Acura Cadillac 一齊係地通拿試LMDh 賽車
https://twitter.com/henryepayne/status/1567292421943214082?s=46&t=ytcYMHeoBzsBUEIv8UFNDA

https://twitter.com/henryepayne/status/1567293255594741761?s=46&t=ytcYMHeoBzsBUEIv8UFNDA

https://twitter.com/henryepayne/status/1567293653218988034?s=46&t=ytcYMHeoBzsBUEIv8UFNDA

另外有指 Bosch 嘅MGU有可靠性問題 所以波子決定唔玩年尾嘅巴林八小時耐力賽
但好快就到一月嘅地通拿廿四
點搞Safety都好 澳門都唔會搞到F1
地方完全唔吸引
本身香港肯認真諗下
中環街道賽應該幾吸引
BTW 新加坡真係世1 有遠見
澳門想搞F1都冇用
FIA講明佢個場除非肯大改升grade one
但大改就要澳門開山劈石 拆屋填海
所以澳門疊埋心水拎住個特許grade two牌照搞賽事就算數
同埋由頭到尾F1都只係問過香港搞唔搞F1 冇問過澳門
前十後十可以隔離
爆炸頭對羅斯堡話成team策略重衰撚過F2-3嘅回應係
唔會換人 要保持穩定 要場場進步
咁唔怪得穩定地7
當年有人講過,喺啟德整賽道連園區
不過香港政府淨係識得起樓賣地算撚數啦
唔係 以前真係問過澳門搞唔搞 不過澳門正苦無濕佢
Formula E搞左幾年都冇再搞啦
老實講 東望洋搞f1 gimmick一定好大 再加上賭場 點會唔吸引
仲要講澳門賽車文化深厚過香港幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞