F1 2022 荷蘭站 賽後討論區 2

926 回覆
1 Like 16 Dislike
no wheels no need to change
嚟緊啲crew 要坐ryan air 包機嘅話真係多謝晒你
織戶是咪織戶學(即係鍾sir成日講嗰個織學戶)個女?
佢唔係做左max fanboy咩
果次法國站睇到慘叫
變左一種習慣
ryan air個admin勁搶口
其實f1係咪有輪住贏機制?
早幾年維泰爾連贏幾次
跟住黑帝又連贏幾次
而家輪到max連贏幾次?

之前見唔見朴巴喺度開盤?
佢就係幕後定輸贏嗰個

yes 但係拉利唔係依個機制入面
https://twitter.com/Team_LH/status/1566785244556042240?t=0B_vbID4O8o2_BJs4UVyKw&s=19
有疑似CultLH寫tweet hate speech hannah,然後林生嘅(半?)官方fan page寫咗條tweet遣責條友,但唔知點解最後搞到要delete tweet道歉
雖然全grid最憎係林蛇
但呢個位我又明林蛇諗緊咩
同平治揸左咁多年
我當150場裡面 平治至少100場都比到最好嘅策略比林蛇
對林蛇黎講 既然車隊一季有17-20場都比到最好嘅tyre
咁就無必要為左淨低個幾場自己做主意

但PR呢幾年係威記已經慣左要搏先可以搏到個更高嘅名次 所以PR主動call pit都係好符合PR會做嘅野(唔知lec幾時先學得識
Best case scenario 應該係max P1, 素擋Lec 比火腿雀屎P2

睇住八戒十分鐘由讚隊 good job 到發老皮真係有今生無來世

拍得住上年法國站
點解Ryanair admin成日追擊Haas
今場之後咸狗班toxic fans出哂嚟
然後俾人追返住嚟屌
垃圾到

當racism牌遇上feminism牌
FIA F1 各車隊 喊蛇出聲譴責未
上年銀石逐個衝出嚟BLM架喎?
果下真係貼既
個半官方page搞到自己兩邊不是人
林生個半官方fans page出咗statement之後彈弓手咗
想講一講 Alpine
雖然佢哋管理層係柒
但賽事中既執行力十分強

Ocon 雖然濕鳩,但佢同大頭每次賽事前段都可以相差大約五秒內,車隊亦都因此可以行 split strategy

好似尋晚咁,Ocon 靚起步一野上左第九,而大頭頭段跟左係 Norris 後,車隊先 pit 大頭搏 undercut Norris, 雖然失敗但佢反而 cut 左 Ocon.

由 23-47 圈,牛奶 大頭 奧乾中間既距離一直係 3-4 秒內 ,race management 階段能力極高,就算中間一度夾住兒子都冇甩過,因為大家預期白軚係可以去到尾,中段先要養胎,事情一直發展到和牛壞車前

因為一個 VSC , Alpine 即時既諗法係

大頭條 tyre 已經行左三十五圈,但牛奶都只係差五圈,敵不動我不動,牛奶一入大頭即跟

奧乾就變相有選擇
原因係,對落有威脅既只係淨番同樣用白軚既兒子,中間大慨十秒距離,不具威脅
其二係頂住同樣舊白既 Sainz, 令到用紅軚既大頭同牛奶追上去
就算俾佢地過番晒,奧乾都只係番去原有位置,但就創造左一個俾大頭過牛奶既環境,當然 SC 之後呢啲係後話,只係車入中游所有環節都好緊要,分分皆辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞