F1 2022 荷蘭站 賽後討論區 2

926 回覆
1 Like 16 Dislike
香港政府 = 垃利 可以將一手好牌打爛
好似有聽過話想路氹城搞
(我相信)香港講嘅係
搞手食正高官嘅口味 高官食正中央嘅口味

如果有個梁振英級別嘅人撐你
唔好講中環Formula E

拎兩個中環俾你做由F4做到F1都得
Domenicali上年年底話已經有「another city」想做the second Chinese GP
今年一樣冇聲氣

至於個another city係邊個
應該可眼嘅未來都係一個迷
氹城應該仲合理啲

我理解即係好似中環Formula E咁砌出嚟
路氹搞即係想好似vegas咁

不過個到填海填得衰,條路個起伏大到跑車都行唔到
成都呀嘛 已經拆咗舊場
會起個全新賽車場 有齊grade 1賽道+track day賽道+karting賽道+indy oval賽道+越野賽道
分兩期起但唔知仲有冇錢起
梁振英級別咪即係小薯
當年搞得成 FE 唔係再大粒啲嘅
見北京無興趣搞射落來香港搞
當年紅牛擺到明將來嘅重心放喺Max, 加埋轉Honda計冇信心。
轉去廠隊雷諾搏下唔係一件壞事,廠對理應資源多啲,雖然過咗年幾嘅知道中咗伏。
咁岩老麥對四萬有興趣,用平治計又幾好,可以爭best of the rest。
但William/AT/Hass 前景真係唔好
當然fans都知,三大車隊唔會要四萬嫁喇,只係希望佢入到中遊車隊,爭下best of the rest,上下pod
車手仲擔住口煙黎鬥車
車頭要擺返十幾部電話
好多radio
俾小巴佬做 strategy 可能好過班大屍
咁講真18 個洞全年都有用 賽道就算開埋比F1以外既賽事 都冇18 個洞賺得咁多啦
Miami, Las Vegas站表示
早知唔撚搞Formula One啦,高爾夫球大賽一定多啲觀眾
你講呢兩個地點同香港召集到既人真係天同地比
咁我哋攞星加坡出嚟比好嗎
假設當年香港政府真係用啟德地區整賽道
你覺得18個窿好用啲定係條賽道好用d?
大家都知道答案嘅嘢無謂爭議啦
新加坡都冇得比 因為唔係permanent
整個好似canada咁嘅公園+半街道場都夠啦
啟德個度真係完美地方 唔會阻礙正常交通 唔會影響民居 加埋無限地方任你劃地發展
可惜政府無遠見 又無sense
本來去新加坡之前都係想係香港搞先
真係歷史會不斷重複 新加坡訓係度都贏
Max Verstappen won another victory in the 2022 Formula 1 season, his tenth, by triumphing in the Dutch GP held this Sunday (4), in Zandvoort. Despite another brilliant performance, it was not the Dutchman who was responsible for reaching the highest speed of the day in the race: Lando Norris reached 327.5 km/h and took the post, followed by the Red Bull duo — Sergio Pérez with 327, 3 km/h and the championship leader with 326.9 km/h.

我手上冇 0-200 數據
同埋 Max 係開左新PU, 但我估佢今場用緊舊o個副 (未壞)
因為下場係 Monza
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞