劉仲敬對香港評論整合 (9)

1001 回覆
6 Like 13 Dislike
你同死撐黃色經濟圈冇失敗嗰陣一樣,其實都係冇進步,係估唔到你連六四都要死撐,下次使唔使撐埋民主中國,connect海外華人,永續支聯會
你講票王我靜係諗起譚香文
票王得一個,當譚香文都係牆頭草
咁係邊個?
講起五毛,我發現連登仔同泛民一樣,一見到異見者就打成五毛,唔講小弟,靜係黃世澤已經將本post活躍既幾位巴打打成五毛,但連登仔對真五毛就會輕輕放過
至於回三次其實係仿效某位巴打,起碼諗到咩可以即時講同埋可以分開幾次嚟講,唔使長篇大論,老實講上連登激動就冇,大開眼界真係比較多,所以我經常轉發啲post原因都係咁,係覺得居然可以有例子嗰種,如果要笑心笑就算,費事影響討論環境,連登本身討論環境已經差,你睇出面啲post就知
所以連登遲早會變傾倒負面情緒既垃圾場,就好似麵老母嗰post咁,大部分人都唔關心佢做過啲咩,只係想屌佢老母,跟住又反吓呢個又反吓嗰個,但你問佢攞原因,從來答唔出,跟住啲真五毛又會見縫插針,移民撚hit嗰陣扮移民撚,佢對家hit又扮下,所以政權係唔會封連登既,因為佢已經將連登變為佢既維穩工具
覺唔覺d移民撚喺外國搞悼念64好撚膠?
https://lih.kg/3030581

又係一個典型例子
其實都咁多年啦
由碌撚去到熱民白兵姨粉
同泛民一樣都冇咩進步
屌票 屌人老母 圍爐笑鳩人係唔會令你嘅諗法有更多人支持
只會製造更多世澤

講德性 歷史積分 貢獻
其實大家都係so sad
當然如果你組建緊秘密武力社團就另外講法啦
華人民主書院眾籌重建國殤之柱 台灣立委:先搞清是哪「國」之殤
https://lih.kg/bnphQjV
#76 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

又借力打力,咁都講得出
所以上連登講嘢從來唔係為進步,只係防止自己退步咁解,起碼唔會一夕倒退十年前,而且呢度其實好少圍爐,你睇fb同tg group就真係圍爐。所以一直強調你係咩都做唔到既,起碼戒甩鋪港豬德性,冇理由繼續咁落去,呢條根本係死路,支性非一時之功,豈能刹那之間戒除,但你唔戒去到最後就會一夕倒退十年前
講多幾句,而且我對咩野屌票不利團結呢點好有意見,一直以嚟泛民大台就係利用呢招去食住本土運動,你以為團結人其實只係人地食住你,去到最後只會變到好似今日咁,可以去英國平反六四,咩都要團結,去到最後只係慢慢俾人收編,如果時革當年要顧大台既,絕對冇今日咁既成就
你呢種態度唔係唔好, 温和派囉, 如果香港只有你呢種人就gg
肯去海外當兵的, 真心respect
其實佢話我係憑幾句說話label人地係港豬,但佢自己又係憑片言隻語label人地係嗰啲人同五毛,所以我先講有不滿可以直接落場討論,唔使留負評就算,跟住佢又可以spin我係在意正負評,其實呢啲真係連登仔通病
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1533062354904268803?t=td1Kcy496-ln6Adx1v8TSw&s=19
依民小之言,日共係反中修最厲害的政黨,咁仲反咩共,全力支持日共排華
港豬:自民黨同保守黨一樣都係綏靖派
呢啲人就係將來既軍事精英
多倫多由上年1千人增加到2千人紀念64
https://lih.kg/3030321

又五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞