劉仲敬對香港評論整合 (9)

1001 回覆
6 Like 13 Dislike
講到尾就係唔肯承認英治香港世界都會已經結束
攬炒港華係murphy's law
遲早會發生
倒不如說依段戰爭準備期就係比港僑調節
當排華令一下
港僑可唔可以配合倒主子既進攻
所以話香港民族有啲運
如果玩聯中抗蘇香港死硬
宣咗誓肯定要踢
發假誓不團結台灣同胞的兩面人好應該去夾邊溝接受愛國再教育
佢啲fd話發誓當食生菜
牙堆表面上係拋書包滿足自己比人覺得好熟書有文有路嘅虛榮,但其實隱藏住拉台灣人入黨國中華同心圓嘅隱秘慾望。
所以先會堅持台灣人都係中國人,至少係中華民國人,唔使旨意唔認。

可見牙堆已經唔滿足於只宣誓做形式上嘅中國人,而係朝住成為純正中國人aka無產階級嘅方向前進,因為無產階級嘅隱秘慾望就係死同拉其他人一齊死。

牙堆嘅真實地位等同盲山嘅老女人,當年佢都唔想比人賣去盲山做性奴,但而家有後生女想逃走,佢會義不容辭咁同強姦佢嘅董志民合作捉人。
老女人最憎嘅唔係冇救佢嘅公安,甚至唔係強姦佢嘅貧下中農,而係地位略比佢高,依然有希望走岀去過自己人生嘅後生女。
堆哥19年仲去微博想contact支那人
佢嘅理想係成為梁文道,梁文道本人都已經半推半就成為純正中國人,佢嘅fans自然唔例外
佢哋話喎
你平日上網嗰啲免責聲明
咪又係鳩填
堆哥去微博仲要就啲支那人打殘體

除咗啲奶共藝人之外都冇諗到有香港人會咁做
佢啲fans講
堆老师
老實講呢啲有問題既言論,我一律當做嫁給大山的女人
冇錯,成功面對問題先係適者生存,移民係要適應生存,唔係入咗籍就算。移民呢個問題當中牽涉既嘢太多,好難三言兩語說清,只能夠講太偏執鼓吹移民,最後只會變晉惠帝
同意
其實鬧台灣人都係中國人無乜嘢
台灣不嬲繁體支那 對台仔觀感支過支那
我就唔明係都要上升到去民族獨立 由得台仔任點做乜
彷彿twitter班係民族獨立義士咁
咪又係講獨廢台派 中學生扮張獻忠
不過發誓當食生菜真係無眼睇
最弊係我發覺香港人真係咁諗 未有藍黃之前已經係咁諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞