劉仲敬對香港評論整合 (9)

1001 回覆
6 Like 13 Dislike
桂東部係十九世紀中後期先慢慢開發,廣東早係清中期已經開發完成,如果唔係何來土客械鬥
桂東再漢化,係一百年前都曾經入主廣東兩次,如果學你咁講粵東都係獻忠地
凌遲折磨處死一定比斬首殘忍,五花大綁折斷你手腳等你求生不得求死不能,慢慢受皮肉折磨再餓死你肯定比凌遲殘忍
其實廣西海岸線一帶以前全屬廣東
有咩關係?又拉埋嚟講

零陵郡桂陽郡同柳州賓州
都係支那喺南嶺地區好早嘅殖民地
只不過係廣州多人住 好住 容易開發咁解
呢啲地方受到支那逆淘汰摧殘係好自然嘅事
廣西有邊忽唔係咁?自打嘴巴
我幾時有話過係蠻族樂園,我只係話佢地係武德高地同蠻族性較強
有分別?
五花大綁扭曲手腳再渴死餓死你既痛苦比凌遲仲要犀利
逼你用刀殺你自己全家痛苦仲犀利
分別好大,一個係絕對,一個係相對
一定冇綁斷你手腳再慢慢折磨你,然後睇住你屋企人都係比人咁做犀利
強迫潘成昌用火燒自己親生兒子潘展才、潘展光和兄弟潘海青、潘棉波的屍體,燒了兩天多,他邊哭邊燒,泣不成聲。原獨山大隊黨支書蘇蘭生被塞進豬籠來回翻滾,然後兇手用鐵釘把他雙手釘在牆壁上致死
起碼我都舉到一個例
你都舉番幾個enlighten下我

①有比廣西更甚者
②文革廣西東部大規模殺人地帶係濃厚鄉村共同體氣息嘅蠻族樂園 殺人有方
你已經證明咗你嗰種係速死,起碼你受死嗰下已經脫離痛苦,我嗰隻係要你慢慢受痛苦死唔去,再等你渴死或餓死,嗰種先係真變態
華北土改資料裡面應該有約略記述,但而家搵唔搵得番都成疑問,尤其是佢地冇廣西咁注目,而且呢幾年共黨收埋好多資料,但我記得以前倪匡有講過類似經歷。就係唔知道搵唔得搵番
唔一定
惡意嚟講 目擊抽腸活摘之類嘅痛楚比餓死渴死更大

你姨就講過一個共產黨屈你係國民黨特務
綁高你個仔
揸槍逼你俾口供話見到國民黨軍隊遠處過緊黎
俾就殘酷處決你
唔俾就當場撻死你個仔
更有可能係兩者兼有
我相信後者會更痛苦,因為你咩都做唔到,我屈斷你手腳,等你望你個仔渴死但你咩都做唔到。我覺得呢種係冇得解脱既身心折磨,但你嗰種起碼去到一定程度已經暈死,係視覺上會比較衝擊。但你知道佢係速死。
所以嗰啲咩紫河車真係好痴線
咁同釘十字架無分別
全家釘十字架慘d定全家凌遲慘d?
agree to disagree
其實應該係釘十字架辛苦啲,慢慢曬死渴死同餓死,因為凌遲我記得以前有人講過人痛到極點感官係會麻木,所以應該係十字架辛苦啲,因為冇得速死,要慢慢受苦。
其實咩紫河車會唔會係由南島人傳入中原

上古時代既沖繩人都會分先人條屍食
好難講,有可能,但芝麻人為紫河車殺孕婦真係好痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞