劉仲敬對香港評論整合 (9)

1001 回覆
6 Like 13 Dislike
仲未計游水抵壘同97前單程證嗰班
香港人要排華份份鐘比台灣人排華既難度仲要高,即係好似你同坡佬講排華,人地既回答一定係先建構認同再講排華,唔係你想我點生存,真係殺到天昏地暗,我份份鐘衰過檳城,咁個國家仲可以點存在
而家睇緊佢本《叛逆的巴爾幹》
之前睇過佢《中國窪地》同《滿洲史》
講多幾句,你呢啲心態其實就係典型香港人,只要係香港人就唔可以批評,所以搞612嘉年華又係不分化,用六四connect海外華人又冇問題,有啲人為咗方便自己回流去做蠢老鼠又冇問題,樣樣嘢都係佢地打住香港人牌頭去攞着數,但係苦果就要大家一齊承受,出面可以講到美國人背棄香港,下一步使唔使話因為香港人所以全球反共,所以全世界欠咗我地

搲唔到著數就拖累香港人既名聲,有人去批評,就玩都一樣學嗰套,又話心態唔健康又話盛,但你班人既心態健康過咩?你地咪日日話邊個欠咗我,咬完呢個咬嗰個,遲早害死全體香港人,玩爛個場手尾就係人地去跟,仲美其名香港民族,香港民族係大家都要信守既一個共同體,唔係搵老襯同羊牯既詐騙主意,人地講事實就話人地落結論,又話唔健康,但事實本身就唔健康,唔通佢連講吓野又要話分化又要話放負,未登天子位先置殺人刀就係你呢類人,黃色經濟圈又係咁,國際線又係咁,永遠玩爛一樣嘢就要人幫手執手尾,人地連嘢都唔可以講,泛民黃絲唔係蠢,但你都唔好當我係笨先得嫁,大佬
香港人重視64多過612實在可笑
https://lih.kg/3028568

就好似呢個post咁,一切都回潮,64既價值就係燭光晚會,612就係嘉年華,你香港人移到民出去就做番晒十年前新移民做既嘢,根本時代革命同香港民族就係班港豬既移民工具,又可以將快樂抗爭個套永續落去,繼續cap水,那怕香港陸沉都唔關我事
咁都要問故唔係掛?
https://www.facebook.com/recall.hk/photos/pcb.3251868535135182/3251866345135401/

紀錄片《天安門》(1995):
//劉曉波(教師):「有個人拿了一種半自動的槍,被我和幾個糾察隊員搶下來,這太可怕了,只要紀念碑上槍一響,戒嚴部隊就有口實毫不留情地打。我就把槍在紀念碑的欄杆上摔,摔得虎口特別疼。」//
泛民:支持,快樂抗爭最好
依家走甩左日日開YouTube個啲咪鬼
所以講咩健康得着認真搞笑,買完人仲要人幫手數錢,泛民王俊彥是但一個華麗轉身,就要既往不咎,手足呢的就受完靶仲要俾人責棍,坐完救生艇就開始反咬一口,移民抗爭就係日日笑鳩留既人,正宗惡人先谷狀,港豬做埋呢啲未登天子位先置殺人刀既嘢就叻,要你班人幫下政庇手足就耍手擰頭,人當你手足你當人手joke,仲係度講咩健康得着,維穩就有你班人份,十年本土運動到最後變笑話,所以民族發明呢支大旗港華注定擔唔起,你地班人都係去connect海外華人吧喇,反正天下華人一家親。平反六四,永不放棄,李光耀就得一個,小司徒華就一大堆
沈旭暉劉細良嗰啲
陶傑鮑偉聰
只係眾多柒事入面最remarkable既一件
睇完套戲返嚟你咁大反應回三次
一,作為做大事,思想超群嘅你會留意正負評已經係好趣致
二,我純粹表達oversimplified 睇人一兩句就label 一個人係港豬/港華/whatever 依件事好唔健康,你點睇人人點睇你,人哋都可以好簡單覺得依個post嘅人係點點點
點樣得出我話香港人就唔可以批評?然後你就憑我幾句就label我係典型香港人跟住打一大堆根本唔撚關我事又係依個post 講嚟講去嘅論點,你講嗰啲咩要人執手尾,一路追post 幾個post 前已經見過,有冇進步呢咁依度又?

你慢慢繼續forward 啲人,甚至本身出名五毛嘅鳩post入嚟跟住打句笑鳩人加個大sosad 自我感覺良好我自己覺得無謂姐不過可能都有用嘅
佢兩位都嗡下嘢嗰類,邊有呢兩位咁明顯
其實唔關你事,主要係本身想講但忍咗好耐,加埋真係冇諗過你班人可以勁成咁,所以決定借你嗰留言借題發揮一下,其實大部分內容都唔關你事

至於加sosad呢樣嘢已經變咗習慣改唔過到,至於正負評我唔係好關心,不過我覺得留負評不如直接留言,咁樣起碼大家舒服啲,我自己就從來唔留負評,老實講你班人都冇進步,退番去十年前,咁我仲有咩新嘢可以講,而我留言既原因唔係要做大事,而係防止香港人喺俾人俾一竹竿成船打沉,以為全部香港人都係你地咁。連登係做唔成大事既,你睇之前建軍post就知

至於五毛呢樣嘢唔係你話人係就係,唔怪得知連登俾人叫泛登,手段根本一樣
佢兩個唔算政治人物啦
我講票王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞