劉仲敬對香港評論整合 (9)

1001 回覆
6 Like 13 Dislike

真係變了大豆侵
https://twitter.com/diulasing8/status/1530193114262036480?s=20&t=JYPxTDF1Mfq2IqEU97nr8g

直頭係反向論證台仔既言論,因人廢言應該計廢英派定廢港派
你老人家呢吓直頭講晒我心裡所想但唔想直接講出嚟既說話
其實只係階段問題,如果唔係八九十年代班移民藍絲係點嚟,所以話港華同馬華其實係同根同源既階級弟兄
咁解要咁得閒放大Twitter 廢嗡
呢個已經係一個活生生嘅例子

真係重蠢兼衰過純粹為個人利益,完全係防不勝防,永遠唔知班人幾時支性基因突然發作做蠢事自願犧牲

67歲華裔退休CIA為中共做間諜被捕:想祖國強大
https://lih.kg/2161885

----------------------------------------
//A video recording showed Ma counting $2,000 in cash provided by the undercover operative, who said it was to acknowledge his work on behalf of China. Investigators said Ma, who was born in Hong Kong, explained that he "wanted 'the motherland' to succeed" and admitted that he provided classified information to the Ministry of State Security and continued to work with some of its same representatives who were at the 2001 meeting.

Prosecutors said an 85-year-old relative of Ma's also worked for the CIA and later spied for China.//
支那唔係輸出新殖民帝國主義邊有咁多牙齒印
仲要係瓦房店版本
60起嗰堆邊有咩粵國人蜀國人
因為佢係港華既標本,佢講一句好過我講一萬句
白俄尚且會投布,何况兩邊食既香港人呢,海外黃絲成日以為自己唔係中國人,但喺外國人眼中同中國淵源最深既就係你(以非中國族群嚟計)
佢老人家企圖混淆國際法偷渡自己既理念,用心險惡但被你姨一眼揭穿
一個去唔到台灣既宣誓公務員
宣咗誓咪即係中國人
https://twitter.com/crystaljel_/status/1530024836424429568?s=21&t=1f45nF2kadEGsXimgxTUaw

對活躍tw台派而言
香港係方便說明中國治下發達地區失敗樣本
同豎立自己夠「台」既刷分機器

人地見到有香港人舉牌要求踩自己同胞屍體
就知到鍾意賣悲情示弱既人無當自己有尊嚴
有啲tw班小清新戰狼有睇呢度

係咪以為台灣進步青年好受用?
以為台灣得藍綠二分?
民進黨全部同你地一樣係民小?
開到口請人踏屍體真係頂唔緊
twitter真係弱智集中地
應該話勇敢唔等於生存
勇敢只係開始,成功面對倒問題真有得生存
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞