劉仲敬對香港評論整合 (9)

1001 回覆
6 Like 13 Dislike
都唔係嘅 開會係能力可及範圍之內
聽日選主席 白頭佬第二 開會係好make sense
即使無你所講嘅因素
唔係完全unthinkable
呢個先真
掛藍白旗嘅話
一切都wasted
噉樣睇返轉頭,湯渣唔係真臥底,臥底就唔會自爆退黨。湯渣係痛腳+大支那膠+貪慕虛榮。
當時做議員但依家坐緊監嗰班應該都冇鬼。做咗鬼仲要做condom坐監,應該會爆出來。政改甩轆何秀蘭嗌點人數只係on99轉數慢,涂嗌「唔使(點人數)架啦」轉數就快好多。
但佢講既確實係事實,至於醒覺係好廉價既,阿豬阿狗都可以叫醒覺,咩嘢方向都可以叫醒覺,建議為佢落個定義。至於你尾句,有咩唔鍾意,可以發言,唔使靜係俾負皮
其實呢個都唔夠,如果唔係有游梁同時革整體既話,佢充其量只可以叫行為藝術或者野貓式抗議,談唔上投名狀
咁當然
只係感歎龍獅旗力量真係大
見報message個級數係唔同
而且就算你係醒覺,但改不甩啲港豬習性既話,其實都係晒氣
如果有預謀搶主席,當初知梁君彥選就好心唔好出涂。涂反應快好多,佢排名第一主持會議實好過傻西白頭佬。
出涂,畀梁耀忠主持會議,就係兩個可能,一係做咗幾十年同事都唔知梁耀忠為人處事咁怕死,一係就係冇預謀爭位。
唔出涂,可以出毛孟靜/郭家麒/張超雄。
但係問題又來啦,可能泛民分贓唔勻,白鴿黨要爭個位,噉白鴿之中涂謹申黃碧雲胡志偉三個又真係只可以揀涂。
仲有班美國旗隊 班反美既大中華膠都冇得再反美
你計多兩步
呢啲就係歷史積累,加埋當時嗰句liberate Hong Kong,實在冇得輸
我仲記得毛孟靜班人仲要扯美國旗落地,點知之後trump高度評價旗隊,跟住之後佢地收晒皮
當時外交部班人咁擁護國際主義,根本想你英國去晒殖
仲有個如果
如果泛民真係團結,2016新界西就唔使李卓人馮檢基攬炒,Father就係李卓人

所以到最尾,禍因都係泛民就係一班追逐短期利益(議會人工、永續六四、永續社運)嘅廢柴,而唔係為咗長期利益,團結香港人,同中國人決鬥。

佢哋嘅本質係廢,噉你就唔可能旨意佢哋每個環節都做啱。
依家望返轉頭,好似「唉呀,就係爭梁耀忠嗰少少,我哋就搶到立法會主席,搶到立法會權力啦」,其實佢班廢柴錯失嘅機會實仲有大把,只不過呢個特別明顯。喺其他冇犯咁多錯嘅平行宇宙,可能2003就已經佔領立法會。
泛民係未同蘇聯打過仗就想妥協
之後幻想自己係芬蘭人
只係佢地既結局會係愛沙尼亞人
其實佢地祖師爺係司徒華,呢啲嘢就已經唔使諗
好似35+條橋 早唔見做?
飲食界選民係所有食物業牌照嘅持有人,全香港幾萬個牌,一大班基層茶餐廳事頭,仲唔黃過會計界?
大把界別有得爭
區議會以前大把區唔選,畀共狗自動當選,屎波到

各類食物業牌照數目
(截至 2021 年 1 月)
牌照種類 牌照數目
普通食肆牌照 12 362
小食食肆牌照 4 242
水上食肆牌照 5
食物製造廠牌照 9 779
烘製麵包餅食店牌照 573
工廠食堂牌照 499
新鮮糧食店牌照 2 997
燒味及鹵味店牌照 420
凍房牌照 66
綜合食物店牌照 3
冰凍甜點製造廠牌照 521
奶品廠牌照 8

總數 31 475
https://gia.info.gov.hk/general/202102/24/P2021022400486_361489_1_1614153068192.pdf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞