劉仲敬對香港評論整合 (9)

1001 回覆
6 Like 13 Dislike
仲年年拜山嘅無非就係兩個理由
往年年年拜開,變咗習慣,改唔甩。(唔諗下自己認賊作父,拜緊仇家之中嘅失敗者。唔諗下教你拜山嘅支聯會泛民教協係特登教壞你。)
拜失敗者可以激嬲成功者。成功者好嬲好嬲,拜山階段勝利。
香港當時就開始排華,等不到十年就把中國打成緬甸了,何至於資敵三十年,落到今天的下場?往者不可諫 來者猶可追,今後的大陸戰爭再別坐失良機。否則將來只有粵軍軍閥沒有香港國軍,香港就真的輸光了。

https://twitter.com/liuzhongjing/status/1533208917777465345
我見近年啲日本漫畫都係負面咁描寫啲封建屬性,睇過二本近年漫畫既情節都係講啲鄉下大家族係鄉下隻手遮天,為咗利益殺人,之後控制地方警察隱瞞

70年代手塚治虫本奇子個故事雖然係同雷雨差唔多,但係最後啲家族都會組織啲鄉民反政府收地
本身日本城市坐大緊
大東京 京阪神
鄉村無以前咁舉足輕重
六四係大生意
養住唔少民主政棍
全球化好學生既代價
今年有流亡維吾爾人話有民運人士請佢地出席64網上集會,點知班民運人士後尾反口唔請佢
但係同時都有唔少類似Girls und Panzer、ZombieLand SAGA、Yuru Camp呢類相當hit嘅地方宣傳project。封建傳統係冇以前咁強,但未完全沒落
btw 鄭立瘋狂出post 講民主同統一不能兩存
應該係ilshat
btw, 東突、圖博絕對蚑蛆嘅照妖鏡
吾爾開希係東突解放軍軍官既後人
唔記得聽邊個講佢當年係坐解放軍運輸機走人
關白頭佬咩事 有無故
美國共和黨就收容「香港人」的問題產生內部分歧
https://lih.kg/3029922

白頭佬懶,唔想接立會主席
前無線主播王俊彥做英國612研討會主持算唔算係男人唔壞女人唔愛心態既最大印證?
https://lih.kg/3028868

搵完白頭佬先搵葉劉?
唔係,白頭佬之後係梁君彥

係黃毓民屌白頭佬?
why
因為白頭佬肯主持會議就唔會有之後既DQ風波
白頭佬係任志剛定梁耀忠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞