[Mac撚] 用家/買機集中討論(7) 買機送暖氣

998 回覆
3 Like 1 Dislike
急放Macbook Pro 15" inch Mid 2014 高配
i7 2.5ghz
16gb Ram
500gb ssd
長期屋企用,冇撞冇崩冇花,90%新 2014年尾購入,已過apple care
齊盒齊配件

有意PM
急放Macbook Pro 15" inch Mid 2014 高配
i7 2.5ghz
16gb Ram
500gb ssd
長期屋企用,冇撞冇崩冇花,90%新 2014年尾購入,已過apple care
齊盒齊配件

有意PM

想問邊到有賣新版MacBook pro用 usbc hub 賣

最好想有賣hdmi插位唔洗買多舊 唔該晒
i7 2.5ghz
16gb Ram
500gb ssd
齊盒齊配件

有意PM

500GB SSD係咪即係換過
等左兩日pfs終於shipped 但係佢預計6號先送到
早排買左新機既巴打等左幾日先收到
i7 2.5ghz
16gb Ram
500gb ssd
齊盒齊配件

有意PM

大哥我搵唔到pm
Macbook air開唔到機,天才已證實壞左底板,換就3千幾(過左apple care)

有冇人試過咁嘅情況,我可以點好

3千幾
直接買過部新macbook pro啦

我都係咁
但我想拎返入邊D旅行相
有冇辦法

上ifixit 睇下你個隻model 既ssd 係手指條removable 定焊死左係底板度啦

平時又唔backup,出事想救都救唔到

我部第二代13吋
冇焊死的
有咩計
i7 2.5ghz
16gb Ram
500gb ssd
齊盒齊配件

有意PM

大哥我搵唔到pm

所以我先擺張黑人問號
又500gb ssd 又pm
Macbook air開唔到機,天才已證實壞左底板,換就3千幾(過左apple care)

3千幾

我都係咁
但我想拎返入邊D旅行相
有冇辦法

上ifixit 睇下你個隻model 既ssd 係手指條removable 定焊死左係底板度啦

我部第二代13吋
冇焊死的
有咩計

我覺得你先打俾apple問下個ssd資料係咪有獨立加密
如果有加密就算放係第二部mac機上 可能會讀唔到
如果冇加密可以借一部同型號mba試下
睇下讀唔讀到入面資料
i7 2.5ghz
16gb Ram
500gb ssd
齊盒齊配件

有意PM

大哥我搵唔到pm

所以我先擺張黑人問號

我估佢舊登都有po 再直接copy

3千幾

我都係咁
但我想拎返入邊D旅行相
有冇辦法

我部第二代13吋
冇焊死的
有咩計

睇下讀唔讀到入面資料

第二代我都唔知咩樣既ssd

借機係其中一個辦法啦,其二就係我想講owc 係有舊外置盒可以放隻ssd 入去當手指用...

https://eshop.macsales.com/item/OWC/MAU3ENVOY11/

我唔係幫owc 賣廣告,只係比個idea 事主係有d 咁既工具,睇下淘寶/黃金有無山寨野可以一用
i7 2.5ghz
16gb Ram
500gb ssd
齊盒齊配件

有意PM

大哥我搵唔到pm

所以我先擺張黑人問號

係我打錯左
i7 2.5ghz
16gb Ram
500gb ssd
齊盒齊配件

有意PM

大哥我搵唔到pm

我pm左去你高登個ac

3千幾

我都係咁
但我想拎返入邊D旅行相
有冇辦法

我部第二代13吋
冇焊死的
有咩計

睇下讀唔讀到入面資料

第二代我都唔知咩樣既ssd

借機係其中一個辦法啦,其二就係我想講owc 係有舊外置盒可以放隻ssd 入去當手指用...

https://eshop.macsales.com/item/OWC/MAU3ENVOY11/

我唔係幫owc 賣廣告,只係比個idea 事主係有d 咁既工具,睇下淘寶/黃金有無山寨野可以一用

佢下面有寫好似唔得
不過條link俾咗另一個解決方案
教育價點先用到apple pay?
Apple Store 揀唔到教育商店?
教育價點先用到apple pay?
Apple Store 揀唔到教育商店?

講緊個app

撘單問
有冇巴打有興趣

Kickstarter買
Hkd600

香港賣緊799

買比女朋友 但買錯色
Tg:Trumpig

巴打有冇kickstarter條link望下舊野既資料? 有興趣,質素如何? 插左後會唔會影響wifi上唔到網?

撘單問
有冇巴打有興趣

Hkd600

香港賣緊799

買比女朋友 但買錯色

巴打有冇kickstarter條link望下舊野既資料? 有興趣,質素如何? 插左後會唔會影響wifi上唔到網?

上unwire 望吓有埋速度測試

上網買都係799?
有冇人知邊度有得賣有接地既adapter
想問下
MacBook Pro 13" /15" 唔同SSD
讀寫速度會差幾多?

撘單問
有冇巴打有興趣

Hkd600

香港賣緊799

買比女朋友 但買錯色

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞