[Mac撚] 用家/買機集中討論(7) 買機送暖氣

998 回覆
3 Like 1 Dislike
部mbp late 2016 w/t 淨用safari上網用兩個鐘由100%落20%
係咪好唔正常

快d 拎去apple check 下
上星期有位巴打話買kingston 16Gb ram $880, 今日落黃金旺電都唔覺有咁平
可以話俾小弟知邊暏買嗎?
想買MACBOOK PRO15
Touch Bar 及 Touch ID
2.9GHz 處理器
512GB 儲存空間
升唔升級粒CPU好?

依家用緊MACBOOK 2016 CPU成日都好熱
轉左MACBOOK PRO會唔會好D?
2.9GHz 處理器
512GB 儲存空間
升唔升級粒CPU好?

會再熱D
2.9GHz 處理器
512GB 儲存空間
升唔升級粒CPU好?

會再熱D

我依家果部一熱就好慢喎
imac 8G RAM其實夠唔夠一般用, 上網, 睇4K 片,最多用下lightroom,
唔太想買27吋, 但21.5加RAM又好貴...
2.9GHz 處理器
512GB 儲存空間
升唔升級粒CPU好?

會再熱D

我依家果部一熱就好慢喎

試下放10個1毫係熱果個位度
2.9GHz 處理器
512GB 儲存空間
升唔升級粒CPU好?

會再熱D

我依家果部一熱就好慢喎

其實幾代都大月
2.9GHz 處理器
512GB 儲存空間
升唔升級粒CPU好?

會再熱D

我依家果部一熱就好慢喎

其實幾代都冇改善到
一拎黎打機熱到可以煎蛋
2.9GHz 處理器
512GB 儲存空間
升唔升級粒CPU好?

會再熱D

我依家果部一熱就好慢喎

其實幾代都冇改善到
一拎黎打機熱到可以煎蛋

冇打機用chrome開20個分頁都又熱又lag
所以想換過部
2.9GHz 處理器
512GB 儲存空間
升唔升級粒CPU好?

會再熱D

我依家果部一熱就好慢喎

其實幾代都冇改善到
一拎黎打機熱到可以煎蛋

其實手提電腦熱就部部都會 而家仲要又輕又簿
打機既話可能真係要買個cooling board 果d
依家買15“ with touch 升埋顯卡,但又淆佢會出32gb ram,各位巴打預計今年有無機會出32gb ram?
依家買15“ with touch 升埋顯卡,但又淆佢會出32gb ram,各位巴打預計今年有無機會出32gb ram?

今年都唔會有新macbook 出嫁啦

全線mac都update晒啦 就差mac pro 等到頸都長晒
imac 8G RAM其實夠唔夠一般用, 上網, 睇4K 片,最多用下lightroom,
唔太想買27吋, 但21.5加RAM又好貴...

27" 視覺享受差好遠
想問隻hyperdrive 個hdmi 出2k嘅時候有冇60hz?
想問隻hyperdrive 個hdmi 出2k嘅時候有冇60hz?

姐係如果無咩需求32gb ram,岀得過?主要打program同vm多

姐係如果無咩需求32gb ram,岀得過?主要打program同vm多

vm?virtual machine?

手㾗 up左 high Sierra lag到仆街
iMac 2013late
Macbook pro touch bar得8 gb ram夠唔夠用?
budget只夠升一樣
諗緊升16 gb ram
定512 gb ssd
處理器唔改
Macbook pro touch bar得8 gb ram夠唔夠用?
budget只夠升一樣
定512 gb ssd
處理器唔改

加ram先
Storage可以插hdd解決(如果你係裝media
budget只夠升一樣
定512 gb ssd
處理器唔改

加ram先
Storage可以插hdd解決(如果你係裝media

Thx巴

係,16gb夠唔夠用?

係,16gb夠唔夠用?

假設你vm嚟唔係為兩個os都開好食ram嘅app計數嗰啲 基本上8gb 都夠 最緊要你清楚知道你用嘅app食幾多ram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞