[Mac撚] 用家/買機集中討論(7) 買機送暖氣

998 回覆
3 Like 1 Dislike

撘單問
有冇巴打有興趣

Kickstarter買
Hkd600

香港賣緊799

買比女朋友 但買錯色
Tg:Trumpig

巴打有冇kickstarter條link望下舊野既資料? 有興趣,質素如何? 插左後會唔會影響wifi上唔到網?

早幾日買左了
有冇人知邊度有得賣有接地既adapter

搵你都懶 難怪香港咁難獨立

有冇UK三腳頭? 我都係買但係AOS搵唔到UK三腳

撘單問
有冇巴打有興趣

Kickstarter買
Hkd600

香港賣緊799

買比女朋友 但買錯色
Tg:Trumpig

巴打有冇kickstarter條link望下舊野既資料? 有興趣,質素如何? 插左後會唔會影響wifi上唔到網?

早幾日買左了

我買左2個

長期插會幾熱。。。

我都覺幾熱
新果部macbook pro 買唔買得過?
How to watch Acestream soccer live in Mac ? Thx

就係唔要線
咁長托柒咩

就係唔要線
咁長托柒咩

原廠要延長線先有ground (膠坑內有第三條金屬contact)
原廠同垃雜既三腳插我都無見過會有ground,成條白色坑咁

就係唔要線
咁長托柒咩

原廠要延長線先有ground (膠坑內有第三條金屬contact)

所以就係問緊有冇其他牌子有出 短線都好丫

就係唔要線
咁長托柒咩

要延長線先有ground個原因係UL cert,其實個作用係保護條線,因為電壓未去到brick變壓仲係高壓
反而就咁用plug時候因為plug同brick之間已經secure所以無必要ground
至於響Macbook casing會電到人係相對細既問題,佢唔係漏電,應該只係因為switch voltage時儲左stray current
響實用上除非好唔鍾意被電既感覺如果唔係可以不理,真係care就應該用延長線正正式式接地,就算有淘寶插頭有加個ground我都唔會信佢安全講真

btw有d專業情況呢d stray current係有問題一定要解決,例如location錄音可以經MacBook case帶雜聲落chain/interface,有人會放de-jitterer,更徹底係AC轉DC再轉AC自閉供電

就係唔要線
咁長托柒咩

要延長線先有ground個原因係UL cert,其實個作用係保護條線,因為電壓未去到brick變壓仲係高壓
反而就咁用plug時候因為plug同brick之間已經secure所以無必要ground
至於響Macbook casing會電到人係相對細既問題,佢唔係漏電,應該只係因為switch voltage時儲左stray current
響實用上除非好唔鍾意被電既感覺如果唔係可以不理,真係care就應該用延長線正正式式接地,就算有淘寶插頭有加個ground我都唔會信佢安全講真

btw有d專業情況呢d stray current係有問題一定要解決,例如location錄音可以經MacBook case帶雜聲落chain/interface,有人會放de-jitterer,更徹底係AC轉DC再轉AC自閉供電

同D死on9仔講野 算啦 原裝佢唔用 又多多要求

佢要玩火 玩爆炸 咪俾佢玩囉 唔好害到其他人就得啦

你未比人電過就收皮啦 一個adapter都會爆 講野之前用下腦啦柒頭

btw 坦克巴
你都係由得佢電你

就係唔要線
咁長托柒咩

你未比人電過就收皮啦 一個adapter都會爆 講野之前用下腦啦柒頭

btw 坦克巴
你都係由得佢電你

爆又唔會,不過過電既野無論正廠垃雜都可以因為損耗而遲早溶/漏電,係安全問題黎 (去google MagSafe melt) 咁前題下盡用正廠起碼有保證少少
我自己都有買d垃雜plug黎用,不過多數係旅行應急或者for iPhone iPad低壓,風險少d
MacBook的話,如果係拎出location或者拎部野去人地度用,有準備就會拎埋延長線,無的話就直插,震都係一陣無咩所謂,有時如果個地方既電線做啱晒野部MB唔會震
番到枱MB長插位就會100%用延長線 (用左Apple野咁多年儲左起碼廿條呢d線 )

就係唔要線
咁長托柒咩

btw 坦克巴
你都係由得佢電你

爆又唔會,不過過電既野無論正廠垃雜都可以因為損耗而遲早溶/漏電,係安全問題黎 (去google MagSafe melt) 咁前題下盡用正廠起碼有保證少少
我自己都有買d垃雜plug黎用,不過多數係旅行應急或者for iPhone iPad低壓,風險少d
MacBook的話,如果係拎出location或者拎部野去人地度用,有準備就會拎埋延長線,無的話就直插,震都係一陣無咩所謂,有時如果個地方既電線做啱晒野部MB唔會震
番到枱MB長插位就會100%用延長線 (用左Apple野咁多年儲左起碼廿條呢d線 )

咁都係買條延長線算
而家係公司用電到仆街
團購hyperdrive

預埋我 幾多人成團?

預埋我 幾多人成團?

都預埋我

預埋我 幾多人成團?

都預埋我

個價會差幾多?

預埋我 幾多人成團?

都預埋我

個價會差幾多?

唔知個團購價係幾多,其實唔差得多嘅不如去舖頭買
唔使又約時間又等齊人

預埋我 幾多人成團?

都預埋我

個價會差幾多?

唔使又約時間又等齊人

https://www.indiegogo.com/projects/hyperdrive-thunderbolt-3-usb-c-hub-for-macbook-pro#/

預埋我 幾多人成團?

都預埋我

個價會差幾多?

唔使又約時間又等齊人

https://www.indiegogo.com/projects/hyperdrive-thunderbolt-3-usb-c-hub-for-macbook-pro#/

買三個或以上已經可以有最高嘅30% off, 平均每個港幣552

預埋我 幾多人成團?

都預埋我

個價會差幾多?

唔使又約時間又等齊人

買三個或以上已經可以有最高嘅30% off, 平均每個港幣552

其實呢款個好處響邊?我見佢好似唔係貼枱面
一個唔小心壓左落去會唔會整彎果兩口usbc 頭

預埋我 幾多人成團?

都預埋我

個價會差幾多?

唔使又約時間又等齊人

其實呢款個好處響邊?我見佢好似唔係貼枱面
一個唔小心壓左落去會唔會整彎果兩口usbc 頭

靚仔啲
正常都唔會壓落嗰個adapter 度掛

btw,
apple 幾時先肯出返個magsafe 嘅USBC 頭
https://www.cool3c.com/article/122759
有冇人有用過verbatim dual usb c hub?
睇落同hyperdrive差不多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞