今年迫four咩事 加咁多人工叫人返去

944 回覆
3 Like 90 Dislike

感謝ching
名一樣野,skillset第 二樣野,識人真係會搵ger grade 去某啲job ,做咗某啲job 去preform task 去幫自己上到另一個level ,最後兩年幾就走撚咗

同埋名同自我增值唔互相抵觸,大家都做accounting ,大家做咗幾年都有相關accounting 知識,去外國big4 一定快搵到工過做本地公司會計,

唔理你點睇audit ,你做咗呢行,點對會計有啲認識,都已經係自我增值一部分,你點plan 自己條路同點去下一個位先係重點

不過呢行係閪仲要愈來愈閪,同好多問題唔係做緊唔知,答吓fg 幫吓人

話佢老屎忽係因為係好似講班fg ,我個人就麻麻
同上面23歲破產同一種style ,仲有父母一定唔使上報,spouse 先要

依家仲有冇機會?
Can 留tg
想問p點樣先可以early onboard?之前收到過hr 問有冇興趣7月開始 而家又搵唔翻個hr
p記advisory
Send email 去公廁hr email ,記得個名咪寫落去,有電話號碼寫埋落去

個名搵做p朋友幫手,搵返佢contact

最worst 日日打返個電話,有日搵到

叫得提早返實wok到你仆街
有錢就可以點你做狗 點解唔比
點樣叫入面做嘅朋友幫手contact?
佢扮我?
有名叫你個frd 搵佢contract email ,你再搵佢出黎
咁fs 值唔值得做3年
fs做到senior轉出去做fund house都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞