今年迫four咩事 加咁多人工叫人返去

944 回覆
3 Like 90 Dislike
真係做譚仔好過
珍呀, 有OT有得蛇王每年跳PT再加人工, 好過做AUDIT狗做到五癆七傷
好多前同事移哂民
Big4 根本大把fg報,你望吓big4 post 每年都開到幾十個,second tier post 都開咗好多個,跟呢個人工都會有人走,不過會少好多,人會留耐啲

HKTVmall 開到3萬都有人走,頂唔順就係頂唔順

就算入bb班人都會走去人高再高但工時短啲嘅,人工愈高咪卡耐啲關啫
如果唔係2019,大把人狗衝咗啦
有啲ger會幫手追
仲嚇個客唔俾野就搵ac幫手追
所以大家明點解auditor 最鐘意搞9前同行,不過最主要係香港工作環境閪

其實我只係講左其中兩三個係眾多導致工時長嘅原因
其實太多 不能盡錄
Audit係一個可以見到千奇百趣嘅行業
真係諗起都覺得眼訓
D standard成日改都係一個問題
真 一改standard 冇人知發生咩事 又要哂時研究 又要揼啲野出黎 又要人q爆
*比人q爆
繼續做audit呢行就冇得唔keep住去學
係睇佢改standard個陣你做緊sen 定jun
做jun就應該唔駛點掂
屌 冇撚可能啦
想知你番緊咩工
講緊audit狗?
冇計senior 係食屎位 乜撚都關佢事
金融才俊係唔同啲
AUDIT 狗呀
收到風R_ _ 出緊16.5, 應該聽收皮
金融業多咗咁多工種行業,例如有啲咩
升得上partner 起碼都做咗10-20年,最早咪compliance ,依家都大把fs都走咗去,近呢幾年咪虛擬貨幣相關,我自己grad 都in過,mt 位都比佢地做a個陣開多咗啦
想知rsm咩價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞