今年迫four咩事 加咁多人工叫人返去

944 回覆
3 Like 90 Dislike
唔係傳聞,不嬲係事實
同埋而家仲有frc 同埋新既isqm
internal d policy/quality control 多到on9
做隻listed com 要過幾關
我有隻case 比frc 煩撚左3個幾月
真係你做埋我個份
仲未走
個個都未死?
工時係,仲要如果你做到m grade 以上個壓力真係大到pk
就算早走放假都會開電腦/check email
識有幾個fd 都裸辭左
咪又係big4 人既通病….涯義氣
老闆又唔肯放手,又唔係4分,同frc拗黎把撚
big4一年幾多轉升職?
做gym 就拿住部手機check/覆email
staycation 就帶電腦去睇working

我識有fd 結婚渡蜜月都要帶電腦去做野

工時的確唔係正經坐係度ot,但會滲透係你生活既每一個時間
工作量多最少一倍人工無double? 咁邊個做
點會死 捱到身體頂唔順你自己都會resign 啦
尤其是listed com
你老細唔怕中frc 咪得
成間big4 個個都要ot ,求其9請算啦

係咪諗住人地唔會轉工

有案底犯過法一定會填一張野,基本上間間公司都係,擺到明冇做
同錢+誠信無關唔計

殺完人放番出黎都得
一轉
學嘢我翻去讀個書唔好 洗靠你啲19 onjob training
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞