今年迫four咩事 加咁多人工叫人返去

944 回覆
3 Like 90 Dislike
你可以開追故模式睇我有冇屌big4
純粹係睇唔過眼你呢d仆街
所以我咪問你邊間
大家最好唔好遇到大家 跟著你呢種大仆街我實放撚晒飛機玩鳩死你
咁如果係無OT 錢之後你頂唔順
係私人市場你咪走同Quit
同一向公司形象係造岀黎,你要自我調節架喇
你做咁耐都知接咗好多垃圾job , 垃圾地方多的是, 唔係會expect 一個岀名地獄地方會寬待你
個問題係做耐咗係人都知呢行搵笨,有人繼續可能因為佢習慣咗同知道潛規則係點,有人唔繼續係覺得自己接受唔到。有人接受有人不接受,講到尾自己選擇喇咁大個人。好難同公司講公平同競爭
見你轉咗行就係你選擇,無分你啱定公司衰
有件rsm過黎既mid join
唔知係唔係太等人用 居然唔洗discount直接升埋
結果手勢衰撚到 working又唔識dup 唔識又唔撚學
仲差撚過請差多幾件fg入黎 a晒比下面日日腳unun齋坐
但周圍同人講自己好忙唔夠鐘charge
已經唔係小偷 係薪水強盜
一睇都知佢咪HR嚟
咁你無屌公司就得喇。
咁你wok 得,又做到野,上面會無情情屌你咩
私人工你預咗有人事有穫野,佢俾自由你轉工,都無野好拗 係地獄叫人改善地獄又徒勞無功,就不如唔好岀聲算
你隻中資job如何?想睇你條team走晒得返你熱血ot
你一定係姓黎cls
算喇, 你可以繼續覺得公司/ 上一級唔好
有人OT 繼續做,有人OT 覺得唔合理,一切都係取捨
唔明點解可以入完黎又屌點解會咁,心諗我以為係預咗,入完先怨,會唔會太痴線
我估冇乜人鐘意返工,冇乜公司要當你係寶咁take care 你,大部份人對自己份工都有唔滿意,其實唔鐘意私人市場係可以轉。你覺得自己做到本份,做事最緊要過到自己嗰關啫
既然你係上面話份糧吸引你,就接受個遊戲喇。個遊戲冇公平過架,我都會俾人wok , 但我接受
磨練咗心智先好入喇,個人會睇化啲
當然你會話我姓黎,我唔通會當面話你hea 咩
當然年輕個個都會覺得乜都唔好,公司差,社會唔好,待遇唔好,但見到其實間間都大同小異嘅時候,個社會/ 架構本身就係咁,你咪繼續怨同投訴,佢唔會改變俾你。
咁都叫打手
一向個人選擇邊有分啱同錯
唔通留到做上面嗰d 會覺得公司衰咩
一係就接受,一係就quit , 一路做一路屌為乜,明知唔會改變
非常標準既藍絲
賺埋都唔夠睇醫生
Me advisory m1 57k
咁都可以拉上政治光譜,真係係同時事台班人一樣
世界係得罪咗你,我代佢講對唔住又點話
最好舒服,易做,人工高,你就開心
唔洗嬲到咁喎 我地現實應該唔係同事 呢個po講完我地就散得架啦
希望唔好覺得社會/ 公司欠咗你喇,大個喇天真先會講公平
點解你會咁好心機應佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞