今年迫four咩事 加咁多人工叫人返去

944 回覆
3 Like 90 Dislike
講開而家d 新mid join 都唔係咁得
多左勁多唔撚做野既薪水強盜
叫極都唔撚做,炒又炒唔到,變相係d m 自己做返
(我仲煩緊點同個客解釋要拿多d野)
life=wok
師兄知唔知幾多月做appraisal
我個間係6月尾7月頭做
9月就出promotion list
10月升職
如果想喺下一轉appraisal有得升 咩時間入職比較穩陣
統一時間review ,起碼review 之後先抄得,所以人地好明顯識玩

其實有無諗過係多野都做唔完
我係做audit 既,一般而言就通常要你做1-3月peak season 先有得升
不過有聽過上年有人5月入都照有得升(s1 升s2)
我覺得可以係partner in 既時候同老闆講定想升,睇睇老闆會唔會幫你
不過你真係確定要入黎big4?
bill番個客多d錢 間間都係咁 全世界一齊加價 佢冇得揀
咁都分得出有邊d 係太多野做唔晒,有邊d 係hea 9你
(我個個係過份到un黃上年working 就算,testing d 單既日期仲係上年,d lead 係9pak,個retain 係唔撚tie 上年)
Junior位OT情況會唔會好啲
唔會
趁早轉行好過
年尾又走一班人,下年仲嚴重過今年
係啊,你都尾國讀書啦
會唔會一個A2 一隻list co咁wok?
你上面冇sa未要
屌 飛機都飛得聰明啲 依啲係低能
Policy比就claim得架啦
你話claim張假既的士單就話啫
真係夠鐘搭得的士唔通唔claim
間公司你有份
唔做野的時間先係你賺到的錢
奴隸咪鐘意做野
asso 唯一既好處係如果你有考試假要放
一般都放得足同唔太需要你follow up
當然如果你咁唔好彩自己ic 一隻job 就無辦法,你mgr 都會係你study leave 煩9你
但盡量都會比你放得輕鬆d
比咩錢咪做幾多
OT又冇補水 mid join 果啲如果唔做多過一年
基本上你吹佢唔脹 糧又有 時間又有 cv又有
audit 呢行死撚左架啦,越黎越多野做,又越黎越多監管,但人就越黎越少
遲早做唔掂炒一大堆客
到時d 爛job listed com 客無auditor 肯接,就真係可以睇得出咩係國際金融中心
Partner big4 食水深姐
如果Asso 一入去有30k 咪fair
20k 入去錢又冇健康又冇前途又冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞