今年迫four咩事 加咁多人工叫人返去

944 回覆
3 Like 90 Dislike
S9(1)(a)
你做邊間未必有得claim
聽下面個A講上年請咗500個FG
仲要好多top u + 三大
原來你係EH
咁睇唔開入完Big Four又入返second tier
你唔係有Big Four經驗你撚出到去有咁高人工咩
出邊咁高人工你唔一開始fg program入大公司做Accountant
Conversion 同oversea 呢傻鳩
佢地再問落去就真心當big4 同稅局傻鳩焗大家俾稅 所以其他公司會出corporate credit card 俾大家去碌直接用公司錢唔駛煩
喺Big 4 考唔掂QP, 慘過做狗, 返2nd tier 好過啦
你就咪同破產嘈啦,慳返口水好過
佢直頭rp 黎
講真
正正常常fg 都50k啦
我都唔會點解仲有人做big4
會計前景會好?
勸後生嘅重視返生活
唔好為咗所謂前途做到三更半夜
香港金融地位日益褪色,未來仲需要咁多會計師咩
識個CPA老嚟被人炒咗出去渣的士
如果香港金融收皮,成個經濟都88

2017係18.8%,每年佔比都升緊

識嗰個係咪d local firm咋ig4出身頹極三中都5,6皮啦算係咁
根本得返啲好醒好肯捱又或者有關係嘅人喺上面玩班下線最緊要個個都以為自己就係被選中嗰個,咁班大佬就可以繼續玩班細
Big4班人有50-60k仲想點?
大部分都毫無競爭力可言lol
有料一早直入ibank, 洗做Big Four?
冇人講理想
只會日日都聽到其他同事講好想走
有冇人想入p audit 可以refer
有OT 出但無糧 正因為佢地無糧出 所以老闆好鍾意叫佢地狂篤 一黎監管有人查timeshert 個陣可以話經理有睇file 二黎經理篤哂可以同下面講無哂cost 禁住佢地既鐘出少d 糧
流到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞