今年迫four咩事 加咁多人工叫人返去

944 回覆
3 Like 90 Dislike
最鐘意為難auditor 咪就係班係big4 走出去
所以最唔鐘意做呢種job
同埋客個邊accounting 都係十個煲9個蓋,做就做自己野先,又唔係一個人可以咩都唔做serve auditor
仲逼sa走
所以無論係咪big4都一樣係地獄
所以班Sen 班ger 咪移民,出去都係地獄,我去親客嘅office 間間都要ot 1-2個鐘
所以咪走囉
咪話咗香港工作環境地獄,跟本10個煲9個蓋
唔係錢嘅問題,你去得外國就要生活,我識個sen 都話寧願搵少啲

成日覺得有細路仔都做big4 一定好憎個小朋友,見到唔想見佢地
見*都唔想見佢地
mid join 有機會報既時候都知乜team
就係big4出黎做客個d先知audit係on9 auditor恰得
唔比sample你自己最尾都係放飛機
反正知道你最尾係唔係都簽
你拎唔到野同上面講 上面都會覺得係你問題
一兩份個d key document d客等到得閒都會招呼下 但一要拎多d野咩sample下盛就係咁先得閒都唔撚理你
反而未做過audit既客未必知audit咁鳩 仲會尊重返少少
要睇上面,真係有ger 迫個a煩到你比為止,再唔係咪搵你大粒既迫你比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞