今年迫four咩事 加咁多人工叫人返去

944 回覆
3 Like 90 Dislike
所以好多人十月都唔等就撳掣走人,OT又派唔足 performance review就作堆籍口,話你衰independence唔撚升
大佬你派多幾個鐘OT洗得你幾多錢 唔派鐘日日3-4點返埋weekend 成team冇士氣就問點解個個走
前2年仲話e-learning 做得太快扣起成份bonus 迫拎3仔
笑左我個時都俾老闆的左入房收warning letter
佢仲話下次小心d唔好俾人捉到又叫我唔洗驚唔會留record,仲屌鳩d hr小事化大
外國都係咁有referral龍虎榜,最勁個個再on top有錢收
咁on9
好似真係冇出
個時客因為武肺減audit fee 咪用呢招,再唔係多人少少就cut 幾十個人,搞到幾年都唔夠人,聽講p就算top pay 因為independent 無得升,人地咪quit轉去commercial ,唔好問點解叻人走曬

玩完呢堆埋野直接搞到間firm 唔搞人

佢地點會驚,佢地玩爛個行業幾十年
嘩屌咁撚乞兒
應該係爆咗budget 出唔到,基本所有intake 都係referral 咁濟
邊間,因為我間frd 都收到
水記其實抵做,manager人工超哂班,傲視同儕
不過聽講其實呢幾單係生意差有老闆問點樣可以捉痛腳搵藉口扣錢 有堆親屬智囊團諗出黎 自己人打自己人
個客既F&A做到十點先走就真喺wok味濃
要睇個別engagement margin
我自己就唔覺有跌
做到12點都見過,一send 份fs出去就收到個call
果陣真心覺得出咗去commercial都玩到咁夜真喺慘過做audit
個客account 唔係audit 出去似係成間公司都咁撚癲,但一諗到出去commercial 都要咁ot ,就想死

所以個客準時收工唔會伏過要ot
想問下 做audit 點解工時會咁長? Checking? 對單?
唔係好明邊個位用最多時間 請教大家
因為要做埋d死閪客唔肯做既野
又要應酬你上面個腦裝屎既上司
點解?西客有咩要auditor 做?幫佢入數入adjustment?
咁上司有咩裝屎既要求?想聽多d具體例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞