買電視機 / 換電視機 集中討論區 (89)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
日系機sony, pan 好似唔玩mini led ,跳過佢,直上OLED
暫時Mini- led 係咪得samsung lg tcl??
係呀,搵左盛澤整
如果換panel差不多3k.....

佢都話未見過有人咁壞法...1年貨仔
希望成功
Sony X95K, Z9K 咪mini led
上年LG mini LED背光電視唔係好得
承你貴言
咁快換機除咗錢之外真心覺得好浪費
SONy原來有
android tv 裝唔裝到disney?
可以
Step, 我應該買Sony,想問邊間賣緊$5980
加左價了

另外未必有貨了

轉款期來臨
Oh, 咁如果唔升一級,退而求其次係咪得LG?
我想請問一下,55x80j會唔會有其他stand可以買代替1原本果個我發覺我電視機櫃唔夠深放soundnar
15680 呢個價係盛澤?
有無sony 送既超市coupon?
行貨黎,15680梗係冇coupon,細鋪扣起左先減到價,price.com細鋪黎,最新價係15580

盛澤主要賣水貨
40‘’左右有齊hdmi 2.1 vrr allm 4k有冇推介

主要拎黎打ps5
應該都係43X85J?
最近想買部電視比PS5 同 連PC睇啱 LG 同 SONY 都係會想簡4k120hz

但睇睇下好似有幾個問題希望巴打解答下

1. DV 好似唔支援4k120hz? 唔知依家firmware update 未

2. 如果要4k120 條HDMI 2.1 係咪唔可以長過3m?(巴哈睇到有人連PC有出現呢個問題)

3. 電視可唔可以當副mon咁用?

Sorry for 1999
2022 新貴 C2 42
1. LG可以,Sony只可以2選1
2. 唔知道
3. 可以
YES, 前題係搵到貨

有巴打回報已斷貨,準備轉款
麻煩Step巴解答

我依家睇緊呢兩部
1. LG OLED55B16LA 55"
https://www.currys.co.uk/products/lg-oled55b16la-55-smart-4k-ultra-hd-hdr-oled-tv-with-google-assistant-and-amazon-alexa-10221327.html

2. SONY BRAVIA XR55X94JU 55"
https://www.currys.co.uk/products/lg-oled55b16la-55-smart-4k-ultra-hd-hdr-oled-tv-with-google-assistant-and-amazon-alexa-10221327.html
上網睇過X94J好似同X90J 一樣

咁樣嘅話係咪推薦LG? 我通常玩GT7, 不時連電腦玩下steam 果啲

定有其他推薦?
長時間打機?
長時間打機X94算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞