買電視機 / 換電視機 集中討論區 (89)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Step 巴有個問題想請教下

屋企睇開55" sony 9000E 想換機有 dobly atmos 睇下戲 聽下歌. 想換 65" or 75" sony.

主要既問題係我成日拎部電影黎打PS5, 閒閒地都三四個鐘 有時打得仲耐或者開足一日. 想問下咁樣係唔係唔好諗OLED? 會唔會有新技術唔買都買返LED 會同宜家部 9000E 分別不大.

1. 電視喇叭出Dolby Atmos沒有咩效果
2. 打機打得耐,開足一日唔建議OLED
3. 我自己都用緊49X9000E, 基本同X90J差不多, LED電視基本呢幾年進步不大
4. 我建議你加條Soundbar出Dolby Atmos仲好,Netflix既atmos用X9000E既HDMI ARC已經出到
買左部Sony x85J 但話無晒貨 唔生產 想問下轉邊部好
咩尺寸

如果50吋或以上轉X90J
唉,c2話星期六先到貨,無得即日送貨。LG師傅又唔返星期日,搞到要下星期六先收貨
請日假咪得
陳列品43x85j $4680 買唔買得過
返工好撚多野做,好難行開
曾經我都考慮過陳列品
但諗深一層佢擺咗一年嘅機
播嘅時間係等於正常人用三四年
睇黎而家係 2021 & 2022 型號交接期.....
打算忍手出晒2022款先買..
買部新TCL都好過買陳列品
LG C1睇唔到Netflix
Del App重裝就安裝唔到
要點做
reset囉
點操作
Reset中
巴打,水貨C1冇晒,轉而買B1,差別大嗎?
不大
兩部並排,都分唔到
有你呢句,咁去馬先

部50x85j成日彈呢個畫面出黎
我已經登記左保養
想問下點關左佢?
thank you step巴先

1. 我本身有隻BOSE 700 soundar 就係見佢無 dolby atmos 所以想升級 900.
2. 明白既 但係OLED 開始普及既情況下 仲買LED 會唔會唔花算
3. 如果升級既話我心水係Z9J 75" 我估分別應該大?
4. 以我所知9000E 好似唔support dolby atmos. 咁既情況下如果我買條 support 既 soundbar 就會出到? 我以為電視一定要 support 到先?
1. 巴打平時睇咩多?用途?
2. 巴打電視距離坐位幾遠?
4. 如果只是NETFLIX既Atmos, 買條support atmos既soundbar就應該出到
我見q600a 好似無earc 聲音方面影響大唔大?
正常我會建議上Sony 77A80J / 77A80K會好D, Z9J只是高光度,其他方面例如可視角,色彩,銳利度,黑位,對比度,立體感都係OLED贏
你平時要點用先?如果只是Netflix既Dolby Atmos都夠用

怕就上Q600B就有eARC,盛澤水貨做緊26XX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞