買電視機 / 換電視機 集中討論區 (89)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
係price, 有D鋪就話包10日1換1, 有D就14日, 但樓主講個幾間有信譽既都係10日經代理1換1.
講得14日個D係咪多數水貨
想問下樓主其實睇盒會唔會分到係水貨定行貨, 佢送上來個下如果認到係水貨, 可以唔收貨
SONY
水貨唔係咁睇
以下鋪都係賣水貨, 至於有問題換貨你最好打電話問SONY, 通常都唔會需要換

香港專XXX, ROYAL XXXXXXXXXXXX, 超級影XX, 新世界XX, XXTVC
睇到, 水貨冇寫GOOGLE TV
巴打咁怕不如去大鋪啦~
如果睇到咁唔驚啦
想慳番幾舊
通常幾多月買電視會平?
每年3-4月買舊款
想問下X80J 同X90J 望落去分別大唔大, 除左MIJ 之外其實有咩特別優點?
我諗緊買大鋪既話, 6500 同10000 ,好似差小小咁
頭POST又唔睇

熱門問題:

SONY:

A80J, A90J, X95J, X90J, X85J, X80J有咩野分別:

X80J係入門款, 只有50"係OK, 因為50X80J用VA PANEL, 其他尺寸全部係用垃圾IPS

X85J係進階版本, 全部尺寸都係用VA PANEL, 面板轉用120HZ, 令睇片更順暢, 另外光度更高, 加上有HDMI 2.1插口支援4K120

X90J係再高階, 追加了分區LED控光功能, 簡稱全陣列分區控光, 令黑白位更好, 換了最新XR影像處理器, 另外光度有再提升, 喇叭數量由X85J既2個加到4個, 日本組裝

X95J係再高階, 分區LED控光功能再強化, 令黑白位比X90J更好, 另外光度有再提升, 喇叭數量由X90J既4個, 再加多1個低音SUBWOOFER, 另外有高可視角, 斜睇色彩下降相對少D, 日本組裝

A90J, A80J有咩野分別:

A90J光度高10-15%左右, 畫面光暗對比更加強烈, 喇叭輸出高一倍, 日本組裝
我買果間話最快星期六送,應該真
咁好 星期六送
咁撚快
百老一個電話都冇,冇貨就畀人退錢啦
LG store都一樣 唔知以為部野唔係佢地出

屌 班友啞㩒左咁款 有冇都講聲好似好難咁
多謝巴打提醒,我send咗部機去整啦
今年仲有X81K呢啲撚狗型號?
佢X80K比足個motionflow係咪會死

SONY 索尼 X81K LED 液晶體電視
建議零售價: HK$7,490
特價: HK$7,080
我見而係已經無咗Samsung 50 TU8000
如果around 4.5k budget買唔買到同level嘅機?
原來百記先至係大贏家
我未收到通知,係大輸家
Samsung 50AU8000 行貨
$5480
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
TU8000係2020年嘅機,相等於2021年嘅AU8000同今年嘅BU8000
係到爬文爬左兩個post
最後買左LG B1
電視天線同HDMI有冇推介
B1出線係機背 最好係曲尺頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞