買電視機 / 換電視機 集中討論區 (89)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
5000 內 , 唔該巴打
Samsung 43AU9000 行貨
$4930
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 400 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
好 , 睇睇先
想買x85j , 但budget 得6500, 😭
加多D囉, 有排用
遲買多一部揀

Panasonic LZ1500又係 42吋olee又係LG板

42吋
LG C2 vs Sony a90k vs Panasonic LZ1500

低一階Panasonic仲有部LCD LX940一樣有VRR 120Hz 4k 43吋
大家都係嗰塊panel
係睇使用體驗
Panasonic仲要同Sony同一粒CPU
知唔知panasonic一般幾多月先換代出新款
7月左右
點解藍viu成日 load唔到有無ching都係咁
X80j
用咗大約6年既Sony KD-55X9300D無啦啦著唔到
明明琴晚都用得好地地
試下del 再裝過
一係用港人話電視
如果真係因為咁樣換電視

Panasonic TH-55JZ1000H 行貨
Sony XR-55A80J 行貨
Sony XR-55A90J 行貨

有無巴絲打推介下邊部比較好
Budget都無乜所謂
係要55 inch同埋用得爽

用途都係打機 睇UHD/Blu ray 睇Netflix/Disney+ 睇電視咁
最長時間應該係打機
打親都兩三個鐘起

thanks各位
再裝過就睇到,不過第二日又係睇唔到
每次都要重裝
我都係見到panasonic出42‘’ oled先hold住唔買c2
pan記出名五年保
冇話唔包燒印
Sony 65A90J 一步到位
求推介:

55吋
主要Netflix disney+
會打下機但唔多 (switch, ps5)

budget 10000-15000
本身睇開X90J 貪佢SONY+日本製+支援120FPS

但呢個budget買X90J 得LCD 係咪有更好選擇?
Sony 83A95K先到位
打錯 led 先岩
都係netflix youtube disney 同埋屋企人睇下新聞咁
55X90J 同 LG OLED 點樣比?
我呢幾日度下最大放到幾多
sony x85j 的話,簡咩soundbar 好?

搵過d 巴打用同牌子sony ht-x8500, 但好似有斷線問題?

主要想用盡電視功能 (atmos 果d)

利申:個廳唔算大,距離電視1.8m 度

想一件過慳位,用黎睇戲, 打ps5, 睇波

Budget 3000左右,有cp 值高既當然買平/加dd 都ok
A95K沒有83吋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞