買電視機 / 換電視機 集中討論區 (89)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
感謝
因為驚首選冇貨
所以問定次選
巴打SAMSUNG QN90A
好似無咩比X85J 好
仲貴成1千鬆d
X85J因為平所以仲缺貨
QN90A用Mini LED背光,黑位會比X85J更好

不過面板有機會係60hz

另外我見到43QN90B已經上市,你可能都搵唔到QN90A了
巴打爭取時間了,就快轉款,新款價錢會回昇到上年6月水平
聽日就各大鋪頭
聽日就問各大鋪頭
多謝巴打既解答,X85J 無貨so sad , 原本已經俾埋錢。
即係之前比左錢,最後都係斷貨?迫轉款
48 JZ1000H VS 扣曬現金券折扣既 42 C2 差700蚊
STEP巴點睇?
都唔同尺寸

做電腦mon 42吋比較好
係啊,都退左錢,都係唔心息, budget 都拎左。想買返部咁上下價位,有120hz , hdmi2.1 , 一直都剩係考慮Sony, 次一級x80J 又唔岩. 對上攻已經係Samsung Qn90A 。
唔打機 睇netflex 係3k TCL 可以搞掂
本樓主 推薦 盛澤影音

LG 83" OLED TV C2 OLED83C2PCC 水貨
56XXX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
43吋版本QN90A好大機會沒有120hz同HDMI 2.1

一係貴好多買43QN90B, 肯定有120hz同HDMI 2.1
我睇google ,port 4 好似係hdmi 2.1, 好似有120hz, 全部都係 "好似"

仲要真係無人sure 係Ips 定 va

咁撚鬼都有既
43QN90A應該係VA,我好似摸過實機

以前Samsung既43同50吋都係冇120hz面板

如果面板冇120hz, 你有HDMI 2.1都係行唔到4K120
但其實我只係輕度打機,純粹想未來多120hz要既時候都會有。

43QN90B 新出過萬,無能為力了

各大牌子好似暑假就出埋其他新型號(2022)
而家呢個timing 買電視係咪好檻介....
你試下搵43QN90A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞