買電視機 / 換電視機 集中討論區 (89)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
55吋定65吋?
恭喜巴打~
55呀 多謝你唔少
55吋昨天減左價, 非常抵玩
巴打合時
本身就係因為budget 忍痛放棄oled
你一公佈呢個消息 今日就去比錢
老婆大人唔比過萬
巴打買得開心就好~
歡迎進入OLED世界
我帶佢去鋪頭同佢present oled同普通led既分別
佢話睇唔出
睇唔出都好既 同玩耳機一樣 慳唔少
你自己呢? 睇唔睇得出?
淨係睇黑色都睇得出分別 佢分明係比價錢蒙蔽左雙眼
多謝兩位分享
如果去到呢個budget Samsung 55Q60A 水貨會唔會仲抵玩?
依家QD OLED係藍光光源仲要光過以前,應該快過以前燒印
點只一兩次
巴打唔係CALL左整機??
可以, Q60A都高了一級

Samsung 55Q60A 水貨
5XXX
1. 60hz 廣色域 量子點 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x4, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度470nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
岩岩去76爬文

見到照抄step巴整既料

仲要屌鳩你打手 好撚賤
好耐了, 果邊係咁, 我都係間中CD-ROM睇下算
佢地好多都堅持淘寶水貨電視, 其實我唔反對, 想最平而又有時間可以咁做
爭$7000左右,C2光度高一截

巴打應該都係考慮緊水貨架啦
我以為83C1要49XXX

所以話左我唔係盛澤老細啦,我冇拎新價

爭1萬難諗D
您自己決定囉

等其他巴打意見
師父檢查緊,希望整得返啦
整唔到要換panel都唔平,好爭扎
你搵左盛澤整?
換Panel就唔值,因為係入門機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞