買電視機 / 換電視機 集中討論區 (89)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
google tv有乜嘢app係必裝架?
SONY水貨特點:
1. 每次睇電視台 開機/轉台,字幕都會變英文/簡體,不過可以關閉字幕
2. 語音功能只有國語
3. 系統介面有繁體中文
4. 不能改系統做香港版
5. 冇Airplay,冇Homekit,冇Chromecast,冇Google Search,冇Google Play Store,只有大陸搜尋
6. Netflix, Youtube, Disney+需要手動安裝, 要手動用APK更新 (盛澤會安裝)
7. 大陸版介面有大陸劇推介, 介面醜陋 (盛澤會另外安裝新介面)
8. 可以買個chromecast with google tv ($500)去解決冇GOOGLE問題
諗諗下等埋部 A95K 出咗去比較下,話唔定到時會忍唔住 OLED 照搏
 今朝一起身發現部電視有問題,水貨Samsung 43TU8000,只係買咗一年
開咗幾秒會無端端黑色一撻,住自己熄機。

會唔會有師父可以維修到?

想問sony 電視內置既youtube apps 睇片點解有時有得set 播放速度有時又無 我有login youtube permium account
我以前有部Samsung都係咁壞 要換Panel
LZ1500 八月先出
而家連master series都變馬拉,真係被Sony吹脹
盛澤買?
Google問題,唔關Premium事
A95K日本組裝
Step巴有冇消息/估計 A95K 65" 會開咩價 ?
4萬左右
都係有得賣先得架
4萬我會買 驚買5萬幾
G2 又無水貨, A95K S95B 香港又唔知有無,
A95K一定有,機電工程署登記左
4萬左右真係唔貴,三星 QN95B 65" 都41,xxx
屌佢pan記動作咁撚慢
等緊佢

如果有土地,真想整到咁
盛澤係連登大推果間? 等我搵佢報價先
Thank you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞