買電視機 / 換電視機 集中討論區 (89)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Step巴,如果溫度對 OLED 燒印係一個影響,咁天氣熱或長期開冷氣會晤會有好大分別?
電視果個夠用?咁樣我就唔搞佢住
AV outlet既巴打
當日送貨最遲會幾點到
唔夠用,只係屋企唔方便太大聲,所以冇用,你去試聽下先
不過我相信有同冇差好遠
4x寸都ok唔一定43 10000蚊樓下

拎黎打ps5
今日終於搵到時間再試Android TV播片App,只試咗KODI 、VLC 同MXPlayer+FFMPEG經自己NAS播片

如果

Dolby TrueHD 7.1,三個都得返2.0
DTS-HD 7.1,就KODI得
Dolby Atmos 5.1,就KODI同MXPlayer得

不過KODI個UPnP唔work,唔知點解,我係Chromecast with Google TV冇問題,結果用SMB登入
AV HOME 同AV outlet都OK?
成日搞錯左呢2間
電器野工作溫度低一定比較好

不過又唔需要為左佢開冷氣
無比較無傷害
你聽開返轉頭就FEEL到唔同
Samsung 43QN90B,不過應該要1萬幾,因為係新款

基本4X吋就只有43吋,再上就50吋,或者OLED 48吋

Panasonic TH-48JZ1000H 行貨
$9200
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. 5年保養
4. My Home Screen 6.0 OS
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 支援USB HDD 錄影
8. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
應該都沒有問題
唔該晒樓主
Step 巴 如果我坐2米遠 掛牆嘅話應該掛幾高
因為我pc 用緊 bookshelves speaker
眼睛同電視中心成水平線
最後買左65q70a

但soundbar未諗好

諗緊好唔好600a+9100
我岩岩買左43AU8000
8000同9000有咩分別?
喇叭有定位發聲,打機可以做到超闊比例,其餘一樣
有加後置都已經不錯
只係用黎比老人家睇電視台用,咁真係冇分別
買機時去聽下

約左星期一先裝
巴打係咪掛牆?
座枱,嘆緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞