買電視機 / 換電視機 集中討論區 (89)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
最後都係決定買a9s
而家邊度買最平?
連上牆,要安裝費嗎?
送唔送電視架?

另外,c2係唔係有啲地方,唔要贈品,減兩千?
-1000去深水埗,-2000唸多左
自己好鍾意LG個遙控,睇咗50UP7800PCB。 但一對比飛利浦電視入面啲人樣好似光好多曝光咁。
有冇師兄有好啲嘅推介,定係我呢個budget淨係可以揀佢。
*5-6k budget 🫣
之前好似真係有人講過 10800
step 巴 想請教一下 x85j 係咪裝唔到now player 架?
有now e
Sony KD-50X80J 行貨
$5980
1. 60hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
明白 唔該晒step 巴
試下先
但計耐用度係咪LED 會好番D , 屋企人就日日睇1-2個鐘新聞台咁
後生仔都係平均1日1-2個鐘netflix咁
想請問樓主 around $10k budget 55”-65”
主要打機 Netflix 有咩推介

原本想要65x90j水,但發現sony水貨字幕問題之後有啲卻步
Q70A同LG oled B1樓主會點揀,雖然B1問過盛澤要13xxx,但又心思思想上oled
主要係LED電視唔會燒印,搏唔搏你自己決定
AVLIFE好似冇哂

即係上X90J or A80J
長時間打機?
巴打幾錢入手?
每晚1-2個鐘到
上OLED LG B1
OLED係另一個世界
末買主機先買副機
43" 邊款性價比較好,會當mon用
samsung au8000 $4380
LG 43UP8100PCB $4180

43NANO76CPA 貴1千會唔會有明顯分別?
X85J上到去6千幾價唔抵玩
Samsung 43AU8000黑位比較好

LG 43UP8100PCB,NANO76CPA黑位漏光泛灰
有呀
想問下55x85j係va定ips
個sales話ips 但上網搵到啲人講係va
睇佢條cctvb demo片近鏡人塊面好似會有啲唔同色咁
會有一兩個地方變咗黃色唔係肉色
咁想問下有冇人用緊有呢個問題
想確定就自己去摸下個面

我印象中係VA
多謝巴打解答
43X81J 又會唔會靚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞