【少甜】我係一隻以為自己值得幸福嘅臭雞

815 回覆
191 Like 34 Dislike
留名
啱先由頭到尾追晒到而家live
一開始都心諗唔會阿軒扑埋啊
結果真係
Btw 睇到覺得好心痛 樓主加油

多謝你
留名晴姐俾Jayden食埋。
Btw期待緊完左jake之後既故事
啱啱都追到live
樓主加油快啲出多啲
覆埋你就出
「點呀,餵唔餵得飽你」我地兩個都攰到直接攤咗喺床。

『阿姐我無慾無求㗎啦,有係bonus冇咪食自己』其實係我已經好厭倦要同唔同男人做愛,我想要嘅只有Jake。

阿軒靜咗一陣,唔知係放空緊定諗緊嘢。

不過都已經3點幾,又做完激烈運動,我地兩個都好攰。

「你同佢點」本身就嚟瞓著,聽到佢咁問我即刻醒咗。

但我唔識答。

「唔想提嘅話可以唔講㗎,純粹上次之後都冇見過你,唔知你呢排過成點」

『唔係,只係我唔知點答你姐』

或者應該話,講嚟講去都係嗰三幅被。

「點解你仲要堅持落去?唔攰㗎咩」攰呀,好攰好攰。

佢轉過嚟望住我「送你返去嗰次你喊到痞咗喺地下,喺學校撞到你嗰次你又再panic attack,你唔覺得佢比你嘅係唔開心多過開心咩,你問心啦」

「繼續同佢一齊真係幸福?」

「先唔講佢逼到你要做啲自己唔中意嘅嘢去取悅佢,淨係講佢點對你同埋偷食,已經唔應該繼續落去啦」

「你地嘅關係咁唔健康唔平等,一直都係你就佢你付出,咁佢呢」

「屌詠頤你就叻,唔見你睇下自己咩料嘅」

「點解要咁樣作賤自己」其實佢已經講得好好聽。

講到底我又係做咗免費雞,除咗服侍Jake仲要為咗佢服侍埋其他男人,付出肉體之餘仲比哂成個心出去,仲戇鳩過上次。

就好似之前每次咁,比佢連續炮轟我一啲反駁嘅能力都冇。

佢講嘅每一個道理我都明,我都好清楚同Jake一齊我永遠都係卑微嗰一方。

但我真係唔想離開佢。

除咗努力討好佢令佢可以多啲關注我,我咩都做唔到唔敢做。

就算好似一個奴隸咁要睇佢面色先至可以留喺佢身邊,至少我可以做企喺佢身邊嗰個女人。

我知其他人眼中咁樣好蠢好可悲,阿軒都唔會例外。

所以呢一刻我選擇沉默。
「睇住你咁樣我好心痛」阿軒突然間攬住我,攬得好實。

仲諗緊頭先啲嘢嘅我嚇親,比唔到反應。

如果調返轉係我嘅朋友好似我咁低賤,我都會好心痛,就好似睇住詠頤咁。

『Sorry,令到你地咁擔心』

「唔係,我唔係站在朋友嘅角度講呢番說話」佢又睇穿哂我諗啲咩。

但今次我get唔到。

應該話,希望唔係我get到嗰個意思。

我想推開佢,但佢捉到我實一實唔比我走。

「你知唔知我未識過咁中意一個人,見到你同條仆街一齊我好妒忌,一路睇住你由開開心心變到而家咁我個心真係好痛」

點解會係咁?

阿軒中意嘅係我?

「由頭到尾我都冇諗過要比你知,話中意第個都係呃你地,我淨係想陪住你保護你」

佢講到開始抽泣。

「我⋯⋯我想你幸福,想比幸福你嗰個人係我」

「點解你眼入面⋯⋯只係得佢,明明我可以好錫你」
唔會㗎,冇可能。

我唔敢感動,今晚同佢上床係我最唔應該做嘅事。

點解會發展到咁樣?一路以嚟我地都係好好嘅朋友,只係咁。

真心愛錫我嘅人最終都會比我傷害。

我唔可以再害任何人,尤其係阿軒,佢一個咁好嘅男仔唔應該因為我而受到傷害。

我好用力推開咗佢,擸哂所有衣物同行裝衝咗入廁所鎖門。

「喂」佢係咁喺出面拍門。

我著返好哂衫執好嘢先至開門出去。

『你唔應該中意我,唔好跟住我』我好認真望住佢講。

佢喊到對眼紅哂。

趁佢呆咗喺原地,我衝咗出去直接入咗後樓梯,好怕再望到佢嗰對喊到紅哂嘅眼,好怕自己比錯任何signal佢令佢對我有留戀。

佢好好,呢個正正係我唔可以接受佢嘅原因。

更何況我而心入面只有Jake。

喺後樓梯坐咗好耐,天都開始光,阿軒喊嘅表情一直喺我腦入面揮之不去。

只希望頭先咁狠心嘅道別,會係我對佢最後嘅傷害。
見到日出,我望一望電話,呢個時間已經有巴士。

我求其喺一層度出咗去搭𨋢,出到lobby仲周圍張望驚見到阿軒。

好彩佢冇等我。

但係而家返去如果撞正auntie uncle起身,佢地問我去咗邊我點答?

都係等到晏晝先返去好啲。

結果我喺街度留連咗半日,先突然醒起我有報到暑宿可以返hall,早知就返去瞓下啦,蠢咗。

成程車我仲係不停諗起阿軒同我講嘅嘢,唔敢相信。

唔想相信。

返到去屋企冇哂人,終於可以唔洗就住就住驚嘈醒佢地。

沖咗個涼之後我就瞓著咗,之前幾日唔夠瞓又通咗晚頂攰到傻咗。

瞓到「溫溫燉燉」,好似夢到Jake放工返到嚟,坐喺床邊望咗我好耐。

「起身啦」嗯?唔係發夢?

擘大眼,原來Jake真係坐咗喺度。

「琴晚做乜唔返嚟瞓,仲咁遲先同我講」佢一返嚟就質問我。

『Sorry,本身冇諗住⋯⋯』講唔出口,唔想比佢知道我同個沉我船嘅人扑嘢,好驚佢覺得我偷食。

但明明我個初衷就係想討好佢先至會搞到咁。

「冇諗住啲咩」

取悅佢,冇錯,呢個係我做咁多嘢嘅目的。

『冇諗住突然間約到人,想返嚟先比個驚喜你呀嘛』
我坐起身攬住佢條頸。

既然嗰段友情點都冇得返轉頭,希望呢個犧牲可以換到Jake嘅寵愛。

佢有啲驚訝,應該冇諗過我會肯再做呢件事。

「上次咪話咗唔洗再約囉,你唔驚又遇到啲痴線佬咩,一陣又整親」佢口講唔洗,但都係難掩面上嘅興奮。

『咁你中唔中意』我仲係好遺憾失去咗阿軒。

但為咗令Jake可以返嚟我身邊,我擠出咗個笑容望住佢。

好想今次會work。
佢呆咗一陣,我以為佢會撲低我,不過佢淨係錫咗我塊面一下。

唔係敷衍,而係久違嘅有溫度嘅kiss。

「中意,但唔想你再受傷」佢好溫柔咁摸住我左邊面。

得㗎!佢真係再對我好!

『冇呀,你睇下啦,我冇穿冇爛』好開心,我跳跳紮咁彈起攬實佢。

「係啦係啦,我啱啱放工成身汗,沖完涼再攬啦」佢再錫咗我額頭一下就拎咗衫同電話入咗廁所。

呢一刻我興奮到好想大叫。

「你諗下食咩啦,佢兩個去咗旅行我地嚟緊幾日都食自己」佢突然間凸咗個頭入嚟講。

好彩冇叫到出嚟。

唔講都唔記得uncle auntie今朝飛咗去日本。

雖然唔係要起身返工,但如果今朝返到嚟撞正佢地準備出發都好尷尬。

今日咁開心,我想再做多啲嘢。

只要可以換返以前嗰個Jake返嚟,無論係犧牲啲咩我都唔介意。

『我去買餸啦,你想食咩呀』我喺廁所出面問佢。

「你話事啦」喺嘈雜嘅水聲度傳出咗呢四個字,仲聽到佢個電話叮咗兩聲。

答咗佢一句好,我就落街買咗啲佢中意食嘅嘢。

返到嚟見佢坐咗喺梳化碌電話,好似我啱啱住入嚟嗰陣咁,開開心心嘅同居生活。

擺低啲嘢,我衝埋去攬住佢大大力錫咗佢幾啖。

佢都擺低咗電話,攬住我摸下我個頭,仲攬得好實。

好耐都冇感受過呢種溫暖。

佢終於都睇到我嘅付出。
植入式廣告:如果你唔知我講緊啲咩可以睇返我上一個故)

樓主我眼殘.. 想問下係邊到可以睇番
【少甜】大學係改變人價值觀既地方
https://lih.kg/524783
牙軒
牙軒呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞