【少甜】我係一隻以為自己值得幸福嘅臭雞

815 回覆
191 Like 34 Dislike
淨係以打J捽碟來講係超水準之作 無可挑剔

H漫向來都冇乜劇情,只係佢第一卷營造嘅氣氛太拔尖,令人有錯誤期待
第二三卷就正常H漫劇情 冇話特別差但流於普通
希望我個故唔好令人有呢個感覺
唔會爆尾ge

都祝你好運
個個都燈
Lm
總會遇到嘅 比啲時間
Lm
自從第一次約過Ken出去,Jake就日日問住我搵到下一個未。

其實我真係好唔想咁做。

明明話過唔要再過返以前嗰種生活,偏偏就為咗Jake做啲對佢唔住嘅嘢,真係好奇怪。

同埋根本唔會知道佢心入面係咪感激我為佢做咁多嘢。

呢晚我做緊assignment,佢就喺側邊用我電話碌交友app幫我match仔。

「喂十小蠢,呢個你覺得點?」佢隊個電話埋我面前「好似仲大隻過我喎」

除咗企鵝仔,佢呢排諗起我地第一次見面嗰陣我講過十小蠢,就加埋落我個花名list度。

我望咗眼,又真係好大隻望落仲幾高。

『樣呢,有冇樣睇下』一陣得個body,出到嚟FBI咁嘅樣咪碌柒?

「都幾靚仔,有我一成」

望埋第二張相,雖然冇Jake咁charm但個樣都唔差。

『Swipe right囉,可能人地未必like我呢』

「點會呢我老婆咁正」正你又唔自己獨食要推我出去?

兩秒之後佢就好興奮咁同我講match得成,係咁叫我快啲做完功課同人地傾下計。

都係嗰句,雖然心入面十萬個唔想,但我都照做。

做完份嘢之後發現個男仔已經send咗嘢比我,今次呢個叫Adam。

好彩佢都唔係一嚟就問做唔做sp嗰啲人,如果唔係Jake又要期望落空再幫我揀過第條仔。

傾多幾句先知Adam都係有女朋友。

唔係經過今次我都唔知原來香港地咁多人瞞住另一半出嚟玩,簡直大開眼界。

Jake全程都扯住旗喺我側邊睇住我地text。

當晚就比佢執咗劑先有得瞓。

做完之後我攤喺床度,腦入面諗返起同Ken嘅畫面,幻想同Adam嘅會係點,又諗起發現sex tape同偷食嘅事。

我不停問自己究竟咁樣做值唔值得。

呢兩個星期晚晚我都諗呢堆嘢諗好耐先瞓得著。
身邊啲朋友都好關心我再咁落去會頂唔順。

以前住hall就話可以成日見,而家佢地唯有隔幾日就約我食飯飲嘢睇下我有冇事。

「點呀死得未」阿軒把口真係好撚乞人憎。

『條命硬撚過你碌鳩呀,你就死』

「你未食過又知我唔夠硬?」

『大我呀?一陣去開房囉』

「屌你我份人最撚唔大得,一陣就屌到你嗌救命」

『想下好啦,冇人想食你呀青頭仔』

「繼續吹呀,可能好快就唔青頭㗎啦」佢一臉自豪。

見好似有故仔聽,加上識咗阿軒咁耐都冇聽過佢話有女,我地個個都係咁逼供。

個死仔近排玩書院短莊識咗個nursing妹,但得個講字,十劃都未有一撇就話唔洗再青頭,得啖笑。

「喂,詠頤似真係有事喎」打鬧咗一陣,Heidi細細聲喺我耳邊講。

今次好難得佢都出嚟。

詠頤個樣真係有啲事,本身出到嚟已經頹頹地,聽到我地問佢咩事佢即刻爆喊。

我地好辛苦先安撫到佢。

「嗰日我睇Jayden電話,見到佢約ptgf出去開房」佢喊完就慢慢講發生咗咩事。

之前都淨係聽聞佢條仔中意睇女。

原來後尾約埋女出嚟扑埋嘢仲唔止一次,比詠頤發現之後都完全冇悔意,但又一路都冇話要同佢分手。

我地都睇唔透佢男朋友諗乜。

「感情問題我一律建議分手」阿軒又鳩up。

『屌你老味,呢啲時候認真啲啦』

「屌我咪認真囉,咁都唔分?托柒呀?」又好似駁唔到。

「但我仲好中意佢」

本身我都想屌柒佢戇鳩,但諗諗下自己好似冇資格話佢,留返比Heidi佢地慢慢屌。

不過佢係決定咗要繼續同個仆街一齊嘅,其他人點講都冇用。

唯一可以做嘅就係等佢慢慢儲夠失望。

儲夠咗就會醒。

「點解你知佢偷食都忍到仲可以為佢做啲咁嘅嘢」詠頤同我都有同樣嘅疑問。

唔知佢最後會唔會揀繼續忍,但我已經揀咗。

『你有幾愛一個人,就有幾忍得』
同Adam傾咗幾日佢就主動問我見唔見面,我當然冇拒絕。

嗰日懶得襯衫,求其著咗件貼身衫加條短褲,戴完con妝都冇化就準備出門口。

Jake喺我出門之前又前叮萬囑提我唔好搞大個肚嗰堆說話先肯放我出去。

我真係好諗唔明,點解佢又想我去玩但又要驚。

早咗十分鐘去到約定嘅地點,Adam已經企咗喺度等緊我。

真人同相一樣咁大隻。

仲幾靚仔。

『Hi』經過上一次我已經覺得冇咁尷尬。

佢好好笑容咁同我打返招呼,就話佢book咗枱可以直接過去食嘢。

有風度有planning又好樣,做佢女朋友都幾幸福,可惜咁好嘅人都係會偷食,唉叫啲純情小朋友仲點相信愛情?

Adam揀咗間幾有情調嘅西餐廳。

一坐低佢就問我有咩唔食有咩想食,好快我地就嗌咗嘢食同酒。

「係喎,我都未問過你點解有男朋友都玩app」

又係呢個問題,悶唔悶?

我將同Ken講嘅嘢原封不動講返比Adam知,佢個反應又係好驚訝。

不過佢表現得好gentlemen,冇直接露出個猥瑣樣話想食我,而係好淡定咁問我點解會肯咁做之類嘅嘢。

閒談間知道佢係對面海大學嘅划艇隊,唔怪之得咁大隻啦。

佢同女朋友已經一齊咗三四年,好似得返感情咁但又唔捨得分手。

點解啲人偷食都可以咁冠冕堂皇幫自己搵藉口?

講到尾咪又係貪玩貪新鮮感。

但我又唔係同呢個人過世,大家都有各自嘅目的所以遇上對方,我都冇將心入面嗰句講出嚟。

畢竟我都冇資格批評佢。
我地一路食飯一路傾下閒計,發現Adam呢個人真係唔錯。

份人細心又nice,仲識好多嘢,有幾下都差啲比佢charm到。

食完飯我地都覺得頭先嗰幾杯酒唔夠喉,決定去附近一間shisha bar再飲過。

「不過其實最大問題係佢有啲性冷感」講講下大家嘅另一半,Adam終於講咗佢偷食嘅最大原因。

都理解嘅。

如果自己好大食但遇著個冇乜需要或者完全唔中意做愛嘅人都幾慘。

唔通一齊之前問佢『你喜歡扑嘢嗎』咩。

幾杯酒落肚,我地開始傾性嘅話題。

「之前去韓國旅行同啲fd落club食咗個韓妹,第二朝佢同我話我係the best one night stand she’d ever met」

『咁你應該都好勁喎』

「你試完咪知囉」哇,好挑逗。

呢句都未講完佢隻腳就開始喺枱底下面伸過嚟撩嚟撩去。

我都唔抗拒,由得佢繼續hi下我小腿。

我地都飲咗唔少嘢,玩咗一陣撩腳嘅遊戲佢就話要去廁所。

一個人坐喺度,暗暗地吹住煙,個腦又開始run。

其實我肯聽Jake講出嚟玩,係因為我真係咁愛佢定係我個心始終未定到落嚟?

以前肆無忌憚咁同唔同男人瞓,我又係咪真心中意呢種生活?

講到底,我都只不過係想有個人可以關心下我錫下我,渴望被愛渴望到只可以喺肉體上得到溫暖。

我嘅人生真係好撚可悲。

但係可憐人,必有可恨之處。
「諗咩諗到呆哂呀?」Adam去完廁所返嚟坐咗喺我隔離個位。

『冇呀,發下吽哣咋嘛』

「有冇人話過你側面好靚」佢好認真咁望住我講,除咗笑住話冇我都唔知比咩反應好。

出嚟逢場作戲唔洗當我女朋友咁𠱁喎,想屌閪咪出聲。

唔知點接落去好,我尷尬到擰咗塊面去另一邊。

咁啱見到隔離枱兩個男仔望住我地呢邊喺度細細聲唔知講啲咩。

『喂,你估嗰兩個人係咪講緊我地?』我挨埋Adam耳邊講。

「應該係講緊你,頭先去廁所聽到其中一條仔話你好大波」

下?

Adam見到我個疑惑樣笑咗出聲「你著到咁梗係比人望啦」

本來想反駁佢話我著得好求其,但佢隻手開始有啲唔規矩咁喺我大髀上面游走,視線停留咗喺我個胸度。

佢慢慢哄近,好溫柔咁錫落嚟。

喺我大髀上面隻手越摸越上,條脷就撬開我嘴唇交纏。

錫咗一陣,我地先醒起仲係酒吧度,唔可以咁猖狂。

佢好快手埋咗單之後拉住我出去轉角一條巷入面,將我撳埋牆好霸道咁錫落嚟。

佢伸手喺我背脊由上而下咁掃,最後停咗喺我pat pat度大大力又揸又捏,另一隻手伸咗入我件衫入面,直接拉低咗bra嘅一邊用力咁蹂躪。

如果係Jake,我會好中意佢有啲粗暴咁對我。

呢一刻我好想反抗好想走。

但每一下佢揸落嚟我都好唔爭氣咁輕輕叫咗出聲,下面開始有啲濕。

佢拉高咗我件衫,烏低身含住咗我個胸,條脷不停喺我lin頭上面打圈。

正當我開始有啲享受,突然間有人喺街口轉咗入嚟。

我推開Adam,抆返好件衫就拉住佢跑返出大街。

跑咗一段路我地停低咗相視而笑,又係比人亂入搞串哂個party。
「我地仲有下次㗎呵?」送我上的士嘅時候Adam問。

『Why not』

既然都係要搵個人長期玩,有個又傾得埋又可以各取所需嘅fwb,點都好過只係得肉體交流嘅sp。

加上佢都有女朋友,唔洗擔心沉船嘅問題。

返到屋企Jake已經瞓咗。

我輕手輕腳咁入房拎衫沖涼,好驚又好似上次咁嘈醒佢。

飲完酒,第二朝我瞓到晏晝先起身。

Jake:今晚同fd飲嘢 唔洗等我門

打開電話除咗Jake嘅溫馨提示,Adam已經問我幾時再見。

我:今晚?

Adam:得呀 我book定房?

反正今晚Jake夜返,我決定打比佢同佢講話唔返嚟瞓。

「點呀企鵝仔」

『我今晚唔返嚟瞓呀,約咗Adam』

「琴晚先見完咁快就掛住人啦?」雖然句嘢好似有骨,但佢嘅語氣已經暴露咗佢內心有幾興奮。

『係人地想見我呀』

「你唔想見人就唔會應約啦」

『係呀係呀,我掛住佢呀』諗諗下,我咁答佢好似會開心啲。

「咁今晚玩得開心啲啦喎,返嚟再同我包膠下」

佢應該真係好開心。

收線之後我覆咗Adam ok,執咗過夜要用嘅嘢就出門口返學。

「姚蔚晴,拎住咁多嘢去邊?」行緊去lec hall嗰時咁啱撞到阿軒。

『返嚟上堂呀,今晚約咗人』

佢望一望我袋嘢,見到有底衫褲就問我「你返自己屋企呀?」

『唔係呀⋯⋯』好多fd都知我搬咗去同男朋友同居,阿軒好快就估到我係出去過夜,而且唔係同Jake。

「你真係戇撚鳩,佢真係愛你嘅會捨得你同第個男人扑嘢?」佢好嬲。
但係佢冇講錯,我冇資格駁嘴。
「今日佢就話想你去玩,你點知第日佢會唔會突然唔中意呢味嘢之後嫌你比咁多男人屌過覺得你好污糟?」

阿軒一下篤中咗我痛處。

我唔只係驚佢講嘅事會發生,而係我都覺得自己好污糟。

一瞬間好似成個世界都向住我擠壓咁,我好驚,驚到抖唔到氣驚到喊。
對腳突然間軟哂,跪咗喺地下。

「喂你有冇事」佢好緊張咁痞低扶住我。

佢講得冇錯,每個人都會覺得好似我咁比咁多男人掂過嘅女仔係雞。

我聽到佢say咗好多句sorry,我好想同佢唔緊要佢講得好啱,但我喘咗好耐先至回到氣。

阿軒扶咗我起身去building入面啲梳化度坐低。

「Sorry呀,我冇心鬧你」

靜咗一陣我答佢『唔洗sorry,你冇講錯』

佢好似估唔到我會咁答,呆咗咁望住我,眼入面除咗內疚更多嘅係憐憫。

但我唔需要人可憐。

我冇等佢再開口,企返起身就行咗出去,急步離開咗campus。

淨係一路行一路行,我行到去海邊先停低。

忽然間醒起自己本身係返嚟上堂,不過算啦,唔重要。

我望住個海,係咁諗住阿軒頭先講嘅嘢。

其實個重點係Jake點睇我,我一直覺得滿足佢所有願望就可以留住佢,但我冇諗過亦唔想佢有可能變。

唔只係變到唔中意我,而係變到連我做嘅一切佢都唔再中意。

我只係想佢繼續留喺我身邊。

就算有第個女人又好,要我做啲我幾唔中意嘅嘢都好,我淨係想佢對住我時候可以開開心心。

令到佢開心佢就會中意我愛我。

係咪?
臭雞上線了
預告一下,聽日嘅內容係成個故我最想分享嘅一part希望大家聽日笑納
要等聽日
睇到好sad啊
樓豬經歷過啲咩
樓豬title個少甜應該改做重甜

啱啱live左 睇埋樓豬以前啲故
仲甜過其他聲稱重甜嗰啲
純粹我個人諗嘢比較痴線姐
多謝你代入
蝕咗
寫重甜應該吸引到多啲人撳入嚟
身為一隻臭雞好有共鳴
今晚有冇文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞