【少甜】我係一隻以為自己值得幸福嘅臭雞

815 回覆
191 Like 34 Dislike
點解多性伴侶就一定係痴撚線有問題
邊得嚟嘅fact
根據係啲咩
唉女主角好L慘

報警啦
我想問故事進度大約到幾多%?
用左一晚就追晒
真係好好睇 女主角又好慘
樓主加油!
俾jayden 上左 好sad
大概70%啦
未寫好個尾答唔實
期待
就算佢點中意ntr都好,之前我點順佢意搵其他男人都好。

根本係兩回事嚟,根本完全唔撚同。

點解佢作為我男朋友可以一啲都唔關心我?

甚至係未聽到我唔想自己啲裸照比人公諸於世,佢都冇提議要同我去報警,仲聽到扯咗旗。

我覺得好心寒好恐怖,好唔想再望到眼前呢個人。

『你係咪變態㗎』

呢一句說話包含哂我所有情緒。

驚詫、恐懼、絕望無助。

我衫都冇換衝咗出門口,身上淨係得個電話。

但一蚊都冇我唔知可以去得邊。

落咗街我漫無目的咁不停行,最後喺一個陌生嘅球場度坐低咗。

呢兩日發生嘅嘢將我推到落谷底。

我唔知仲有邊個係信得過。

男朋友一次又一次偷食,最好嘅fd送我去比佢條仔搞,然後我男朋友知道之後第一個感覺唔係擔心或者嬲。

而係直接ntr上腦興奮到勃起。

我仲可以依靠邊個?

以前幾落魄幾折墮都仲有朋友喺身邊,而家一個人都冇。

好無力。

球場閂門嘅鐘聲響起,我行出去,直接喺路邊坐低繼續喊。

路過嘅人指指點點,好似當我白卡婆咁。

但而家呢啲嘢都挑唔起我嘅思緒,我淨係想匿埋喺自己嘅世界入面。

街上面越嚟越少人,最後淨返我一個。

我用盡全身嘅力大叫大喊,好想將全部傷痛嗌哂出嚟。

突然有人捉住我手臂將我拉起,攬實咗我。

就算見唔到個樣,我都認得佢隻手嘅粗糙、佢身上嘅氣味、佢擁抱我嘅感覺,係Jake出嚟搵我。

佢出汗出到件衫都濕咗一大半,但呢一刻我咩都唔想理。
我靠喺佢膊頭度,喊哂所有嘢出嚟。

佢好用力咁攬住我,好似𠱁小朋友咁輕輕摸我個頭,直至我攰到冇力再喊。

「返屋企啦,好冇?」佢捧住我塊面,抹走我啲眼淚。

我點頭,比佢拖起我隻手一齊行返去。

原來我走到好遠,回程呢段路我地行咗接近一個鐘。

返到屋企佢安置咗我喺廁所,出去攞咗毛巾同乾淨嘅衫返嚟,溫柔咁幫我除衫,扶住我企上浴缸度坐低,開水幫我沖涼。

佢攞住花灑幫我沖身,好簡潔咁講咗三個字。

「對唔住」

呢個時候我先見到佢仲係著住頭先叫醒我嗰陣嘅嗰件衫,衫上面嘅汗仲未乾透。

佢係喺我走咗之後就出嚟搵我搵咗咁耐?

所有嘢喺我個腦度盤旋,有好多疑問,但更多嘅依然係傷心。

我都係冇問到出口,都冇答佢。

佢亦冇解釋呢句對唔住係指緊邊一件事。

靜靜地幫我沖完涼抹埋身著好衫,佢叫我坐喺床度幫我吹頭。

我唔知頭先嘅沉默係因為我仲好唔開心,定因為我太攰。

不過佢都冇逼我回應嘅打算。

「瞓到嘅就瞓下啦,你應該都冇休息過咁滯」吹完頭佢就幫我冚好被去咗沖涼,留低咗我喺房度。

佢一直都係咁。

幾乎從來唔解釋自己諗緊啲咩,淨係講完想講嘅嘢就算。

我諗唯一一次聽到佢嘅心聲係佢話等我大學畢業就同我簽紙結婚。

但經過咗咁多嘢,我都唔肯定佢嗰番說話係咪認真。

可能佢已經唔記得自己講過啲咁嘅嘢。

係我先咁戇鳩,感情上受過傷害都仲信人地嘅甜言蜜語同承諾。

越諗得多嘢我個腦就越攰,睡意慢慢蓋過咗思考。

瞓著嘅前一刻,我依然諗緊同Jake嘅一切。
樓主我個心穿左窿
以為係阿軒嚟揾佢
如果係真絲就錫返
我係真絲
唔好搞阿軒啦
用左幾個鐘追晒!
啲內心戲幾到肉!
所以話 對啲男人唔駛太上心!
女人不壞 男人不愛!
我都以為阿軒
第一次寫故描述咁多內心戲
多謝你欣賞
一路睇一路喊
係 真係可以咁
現實永遠都係更加黐線
有啲想畫成漫畫
之前都試過貪得意將一位巴打既喪屍故畫成漫畫
不過未試過畫h漫同埋要好多時間
我都希望個故有幸比你畫出嚟
我都以為係 如果係就好
我都以為係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞