【少甜】我係一隻以為自己值得幸福嘅臭雞

815 回覆
191 Like 34 Dislike
睇黎到你完故樓豬都唔會返黎
留名樓主過紀念之後會又再由零開始連載過
樓主去搵呀jake 攞靈感
G持!
可以了左一個睇結局嘅心願
(由呢度開始係阿jake外傳, 希望咁樣可以止到大家癮得嚟,樓主返嚟可以繼續自己嘅故事!)

望住緩緩揮動大鎚嘅雙手,伴隨著大大隻暗紅色嘅defeat字樣,只有果一抹紅留咗係我嘅視網膜,久久不去。

係血嘅顏色,係果日家姐留低係屋企嘅顏色。

蔚睛有幾分似我家姐。

粗魯奔放得嚟,有一份含蓄嘅溫柔。

自細,我屋企係雙職家庭。爸爸媽媽畀到我哋嘅時間相當有限,所以要講我係由家姐湊大都不為過 。我愛爸爸媽媽,但我更愛姐姐。

係我十七歲果陣,我係一隻典型波牛。日日打波打到食飯時間先返屋企。一嚟係因為我好中意打波,但最大嘅原因,係我唔洗諗家姐幾時返嚟。

家姐大我2歲,啱啱入咗year one。係o camp識咗個男仔。當初我都無咩為意,一個外人可以有幾重要?佢又後生,份人又貪玩貪新鮮,點會識第一個就拍拖?

點知過咗無幾耐,佢哋就係埋咗一齊。

條仔叫Jeffery, 同家姐同齡,讀physics,日日頂住個毒撚油頭,頹T,老牛。

我望到佢都唔開胃。
樓主又玩爛尾
又等
呢排好忙, 小弟 做唔到regular posts, sor9!
其實大家想睇女主角定Jake?
Jake
Jake
點解過左成個月都無文
因為棄咗
痴撚線樓主都就黎寫完先棄故
屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞