有無人放唔低香港份糧?

1001 回覆
1578 Like 184 Dislike
上連登問一定叫你即刻走
樓主有條件有實力就話即刻走姐
細聲d啦,屌。無可能全港移民,等其他人拎完護照再講啦。總要有人留港做傻仔
睇咁耐其實都係睇你對錢有幾大追求
如果你接受唔到改變喺香港一直以嚟嘅洗錢模式同埋份糧
不如你留喺香港算 俾你去到外國都係日日呻
無時無刻都係會諗住返香港搵錢

個仔就由鳩佢啦 你三個方案都唔會對你小朋友同埋家庭有幫助
留返喺香港過返啲紙醉金迷嘅生活咪幾好
香港咪係大灣區
黃世柒最鍾意講呢啲水鳩啲傻閪移民
如果無小朋友我地反而即走,自己點生活自己負責。宜家反而苦惱錢銀啲野,想盡量比最好嘅野小朋友
真好期待取消邊境。到時大把地起公屋
passport有管制呢樣真係唔奇因為大陸已經咁運作咁
上幾年話收緊上網同實名制夠話癡線佬
今年sim卡已實名
李家超講明立網絡法
你話幾年內唔會玩passport就真
但好似樓上講做多15年嘢
講15年內會唔會收緊passport
就一定會發生
連登仔認錢唔認人架啦
錢走先就得 投資下外國野
1 好大機會
上兒登就係為左睇呢啲回覆

睇見好多人走,一係就後生仔本身香港唔係高收入無乜心理壓力,一係就有專業資格去到外國都會易啲做翻本行,再唔係就超有錢過去半退休打風流工。

你嘅苦惱來自呢一段

有認知既落差

以為自己係最痛苦嘅case

但其實拎左百幾萬已經比大部份走嘅人好
就算係網上世界
有啲嘢唔係你講完屈完人
拍拍籮友笠水走咗去就得
澄清冇 認柒冇 道歉冇
樂仔唔係多啲人識嘅話
佢已經被釘在奶共嘅恥辱柱上面
喂賤種!
你開post抹黑人奶共個陣好大聲架喎!
你啞撚咗?

分化撚樓主精彩事蹟回顧:

北上奶人仔 陳俊樂半月板受傷收咧
https://lih.kg/2238411

初選過後鄒家成做過啲乜?
https://lih.kg/2182383
dllm咩
你都識講唔高收入後生仔會走啦
你呢種人都去咪幫佢地製造心理壓力囉
本身香港高收入都要去外國同佢地爭
人多好分d咩
咁唔滿意交換囉
比你份65k後生仔
痴撚線
祝樓主仆街死
3.留港做港豬,阿仔第時做紅衛兵中學就送出去讀書咪得
移民意見唔好上連登問喇
你睇你個心態只係好普遍既後生仔小市民
講下諗緊既因素都係比人又屌又寸你
自己思考啦
只能話去到邊都可以行行出狀元
你最清楚自己有無料做到人中呂布
十年後你用咩scheme走

好撚正
d比家用既post 同 怨老豆老母窮果d post都好撚高質
而家cctoy風向係咩

究竟移民仆街死定留港仆街死
完全係反叛期啲小朋友講嘅嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞