有無人放唔低香港份糧?

1001 回覆
1578 Like 184 Dislike
今年 K 班減左價 (佢美其名有舊生資助),你預基本 Package 6-7k .... 但如果要買 DLC 就樣樣計錢
我應該都會分開走,但分半到一年
重視家人同重視錢
自己諗
你講既心理壓力都係自己俾自己姐 起碼你依家走係有筆錢俾你搣 啲人得個幾萬蚊身家咪一樣選擇走
同埋10年太空人講就易姐 你唔只冇左個仔 老婆應該都冇埋 就當你仲有3、40年命 為左賺多啲錢 剩底既3分1時間都唔係佢地身邊 錯過曬大家既成長同生活 值得咩?
每個人對生活既追求都唔同
如果單純講搵錢 咁相信一定係香港多(最少暫時係)

歧視問題 相信或多或少都有
掉轉講 香港你估無咩 過多幾年 分分鐘我地比人歧視返轉頭

兩老方面都係一個考慮 無意見
擺明都唔係討論既我咁認真答你托咩
你咪唔好走留係香港囉
上面仲要講埋加拿大都可以問人去英國做緊咩
仲要自己話自己所謂月入「六萬」既「中產」
閱讀理解都唔得 笑死
賤d都要講 寧願太空人
都唔好做紅衛兵
正常人都唔應該為依個世界製造癌細胞
其實計到條數
畢業十年,fg 1-2萬到近排先十萬
本身冇咩錢嘅話,根本儲唔到咩錢

但係當你有3-4百萬嗰陣就會覺得「如果係有5-6百萬成件事會完全唔同」
屌我係香港搵18000蚊都唔想走
不過如果未生又唔打算走...真係好好諗下係咪要生
唔好on99咁聽班傻hi 講 咩父母點教最緊要
peer influence 既影響比你想像中大
三個加埋先得百幾萬學人走你係咪on9!!
要記住香港由資本主義變成徹徹底底嘅共產主義只係時間問題,當成個社會運作模式都係共產嘅情況底下唔會有普通人特別搵到錢,儲夠子彈就移民
除咗家庭收入多小小外,我以為講緊自己

不過我應該都係全家走....個細既唯有託兒+出外靠朋友
變左假睇Post
???
答你就答啦
咩叫唔係認真討論? 呢啲問題直接影響到你講野有冇說服力
樓主講哂咁多資料出黎
你乜都唔分析就笑鳩樓主搵藉口 講到自己拎幾萬就走人幾咁叻
但你嘅情況係點呀?
咁投資移民啲資金唔多唔少都拎得返
唔係一炮過比完就冇嘅
其他講法完全認同
仔女成長,親子關係,價值觀等等幾多錢都買唔返

樓主有冇諗過過去讀書轉行?
你得一個仔,你個家庭收入夠送佢讀香港啲國際學校,平平地英基都得,跟住佢大啲就攞3球送佢出國留學,唔一定要移民。但如果你諗住生多個,就移民啦
但佢都係你生出嚟 佢無得揀出唔出世
即係佢要感恩個無問過就生佢出嚟嘅人?
*假膠
傻鳩
你移民同你老婆傾成點….
同埋你應該同你老婆傾下理財
你地咁嘅人工兩個人都唔識創造被動收入?
自己諗清楚
唔好後悔ok

月入80萬都入黎幫手解決難題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞