[秘聞]當世四大天王︰黎郭劉張 4

958 回覆
207 Like 5 Dislike
江山如此多fun

詹老頭.........
樓主加油 係咪已經諗好咗個結局?

係呀,個結局正到你唔信!
有冇周國賢 佢都係04年出道 個年新人佢同劉龍差唔多紅

04 年先出道,應該要等第二季。雖然未必會有

第二季

其實隨口講下,有排都未必有第二季 .............可能要等坤哥欣宜個d 上晒神枱先會有...........
日月神教

日月神教,戰無不勝
東方教主,文成武德
千秋萬載,一統江湖
留明支持,樓主加油呀,呢個年頭好少人寫武俠故了,樓主仲要寫得代入感咁高,歌詞對白環環相扣更加難得,千祈唔好爛尾呀

我都係睇武俠小說大,不過講故台武俠故真係少d 人睇

歌詞做對白總係膠膠地.........

唔只唔會爛尾,個尾仲會好精彩!
唔知寶島天王姐輪會唔會有戲份呢?

唉!如果你係為左睇佢而追故,我會答你有可能。

如果唔係,我就會答應該唔會,雖然佢好好寫,但係如果寫埋佢,就成堆寶島人都要寫..........

其實我都係jay忠實fans
雖然佢好好寫,
同eason 謝鋒又好fd
又寫過歌比佢地
但我都覺得就算加佢有唔好有太多戲份
始終個故係講香港樂壇,加台灣樂壇d人唔係咁好

姐輪個形象都好襯呢種故......

支持第二季

十劃都未有一撇.........
劉華做南帝係咪用大隻佬造型

應該唔係,可能係瘦版

如果唔係,我就會答應該唔會,雖然佢好好寫,但係如果寫埋佢,就成堆寶島人都要寫..........

雖然佢好好寫,
又寫過歌比佢地

姐輪個形象都好襯呢種故......

有無搞錯呀
許冠森好似無名!!
詹老頭

應該唔係,可能係瘦版

一定係葉孤城look啦
又古裝又南帝
詹老頭

詹老頭係咪未到目的地就死左
愈嚟愈正

雖然佢好好寫,
又寫過歌比佢地

第二季

其實隨口講下,有排都未必有第二季 .............可能要等坤哥欣宜個d 上晒神枱先會有...........

Shit
雖然覺得問作者咩歌手嚟緊會唔會出 有機會影響樓主發揮 格硬加就唔好

不過都想問有無盧巧音份 話曬個期佢仲係樂壇好活躍

多謝樓主咁關心香港樂壇 仲有心用歌詞同做資料搜集出故
鋒弟遲下係咪會成魔出賣臣哥?然後第二季講佢個仔?

不是啦,我最愛是伊臣啦,寫勁啲伊臣得架啦,嫌佢家下唔夠勁
鐵塔凌雲,望不見歡欣人面,
富士聳峙,聽不見遊人歡笑,
自由神像,在遠方迷霧,
山長水遠未入其懷抱,
檀島灘岸點點燐光,
豈能及漁燈在彼邦?

俯首低問何時何方何模樣,
回音輕傳此時此處此模樣,
何須多見復多求,
且唱一曲歸途上,
此時此處此模樣,此模樣。

維基講, 中文歌詞其實唔係由許冠文寫嘅

「《鐵》屬於先詞後曲,既有粵曲的調子,亦有歐西流行曲風。按劉天賜的說法,許冠文演畢《雙星報喜》第一輯之後,短暫離開香港,並把出國遊歷時的見聞和感想寫成英文詩,《雙星報喜》編劇鄧偉雄翻譯為中文,再經許冠傑修改定稿及譜上音樂。」

如果要寫埋姐輪, 咁要由麗君開始寫喎………麗君紅過姐輪好多倍

麗君勾結東洋劍客, 更於84-86連續三屆成為東洋盟主(日本有劍放送大賞三連霸)

應該唔係,可能係瘦版

咁應該係葉孤成個做型啦 除非唔係
樓主我追左好耐真係日日都捕文

想問下有劍神許冠森,會唔會有佢嗰期既婚紗天使徐大鳳

應該唔係,可能係瘦版

一定係葉孤城look啦
又古裝又南帝

可能係楊過look
有文未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞