紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
Path of Exile 抄 D3 , 冇問題因為人地有講到明自己係抄Diablo3
Shadowverse 抄 Hearthstone , 冇講自己係抄Hearthstone 都冇問題因為係日系遊戲
佢嗰啲養住支那工廠工人唔計,人地課金計
原神唔係? 試下換哂男角或者美國左膠風
飲東江水算唔算課金中國?
老任告到白貓喎
可樂噗賠左33億yen
任地獄要告一定告到
大把專利係手
只係想唔想告咁解
起碼美國唔會出呢啲野先

不過支那人會覺得尊重原創係天真行為我都不意外嘅
口腔期生物係咁上下
原神成堆男角喎
一單還一單 講緊原神

同埋呢個應該算犯法

唔符合我講嘅唔犯法就做可以做原則

你個例子好fail
騰訊喺好早期已經投資discord,但冇全資收購

想全資收購嘅係MS
亦會用幾倍價錢請番日本人氣畫師做限定角
用賺幾錢去衡量成唔成功, 而唔係講隻遊戲整成點有d 似炒幣發達 成功過 博士生拎諾貝爾獎
你平時溝女係咪同條女講「我唔玩原神架 仲識扑人」
毒撚好撚慘,
明明一大堆腐女撐原神
但屌親都係毒撚又冇人屌班腐女
係鬼
計all time都未輪到日本game

之不過要話原神成功都言之尚早
好多囡囡game玩一兩年就收皮
過多幾年再睇就差唔多
全世界賺緊幾十億既game比連登仔講到狗都唔屌
仲要幾間大廠爭住研發同類game

連登仔幾時先肯面對現實
Block人咁撚柒簡單都搞再你特登回覆人講block左人
你等到ps xbox唔使食炒周街有貨先個說服力會高啲
到2022仲講咩支資同抄唔抄都係ON9仔嚟
事實係日本新出D手機驚太辣殺根本唔知玩緊乜9, 捉到鹿都唔識脫角
連登仔 = 🐪
原神咁都唔係賣女? 睇AV 為左睇男優?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞