紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
早前放宣傳片嗰陣仲好大口氣話係 "真のRPG"
結果畀人屌到開花, 實際出左街之後又係垃圾級
我諗以後出既新game冇heaven burns red同等以上既水準都好難跑出
最近有一隻muv luv既日本手機game
公測後多bug到要關服到另行通知
咁都好意思放出黎賣

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=74155&snA=6
乜鳩
我有keep住玩デレステ咖,基本出新game我都有去玩,馬娘都有玩過,但日系好多game玩黎玩去都係塔防,我自己就覺得悶到嘔,覺得戀愛game仲好玩

唔通我要試下入坑玩冰球
嗱,咁就入坑玩デレステ啦
又成日出新歌,歌又好聽,又唔駛課金,又有得睇女女跳舞,誠意十足呀。
唔講抄襲同支那製,單機有咩好玩?
DMC
日劇情節都係千篇一律
成長類型既故事啲情節hea到癲
原神就係可以online
笑話黎個連機
又唔開得人地世界寶箱
打副本單刷仲快
仲要單機果陣好多指令要上server例如換人都有delay
原神用 unity, 不嬲都 multi-platform
佢地就係太貪錢喎
樓上有個list
原神以上每一隻都肯定成本低過原神
中國game都係要靠高成本抵玩先上到去
佢想既話,㩒個掣,Unity 就可以幫佢出到PC / Android / iOS , 甚至web 都出到, 差在唔優化既話,會勁晒資源/甚至 lag。

原神喺手機既優化就 ma ma, 攪到廢少少既手機都勁熱。 要咁多資源,先比人攞嚟做新機測試標準姐。
你唔好on9
有份注資咋剩係佢?

係咪騰訊買哂全世界公司一股就叫全部都騰訊既
全名叫咩?
想見識下真のRPG
zelda有咩特色 玩左兩個鐘 悶到仆街 掉埋一邊
崩你個..
二係明日方舟三係少女前線
呢隻APP台手足如獲至寶含到雪雪聲, 睇驚play我真係GET唔撚到
所以問佢哋原神比botw好玩咗喺邊,個個都唔答open world探索執垃圾,重複刷啲副本每日收集素材好好玩呀

j女就認啦,邊個玩收藏手機game唔係j收藏出精吹到好玩過botw
薩爾達d畫質同美術咁樣衰 抄到足原神應該紅唔到
唔認同, 原神好多基佬玩, 唔係J囡, 係J仔仔
今日好似出左隻男角
隻男角PV出左一日就百幾幾萬人睇
你吹得佢脹咩
https://youtu.be/KxMs7IsSTgs
失咩守 由頭到尾得香港玩家主張叫大家唔好玩支製

日本台灣東南亞韓國唔覺有反抗過
基本上就係除左女之外全方位原神上位版
又黎依d多人玩多人睇賺得多打飛機
連goty都拎唔到講閪咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞