紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
點解呢排成日開原神post?
Discord咩黎?成日聽人講, 類似msn?
原神開發用左3年以上、110億円
唔係日本做唔到,而係一般遊戲業界係無可能用咁多錢去開發一隻手機game
整到啲女角講日文、著啲暴露色情衣著
就會引到好多毒撚瘋狂課金
諗起課金玩原神,就等如課金俾支共殘殺東突斯坦人就想嘔
PS 唔好問我有冇任何一件MIC product哩啲on9問題
淨係識叫人課金買skin , 大廠技術又低,3A大作全部都唔掂
其實係怕左,唔想同外掛人玩啫,玩遊戲文化問題。
今時今日仲有PC game 用DX9
越來越冇創意
中国我唔提,鬼佬韓國已經完全KO日本
但係又冇block IP 或者冇detect VPN
要玩嘅裝個APK就得, 定係日本人唔興sideload所以唔知/唔理?
你鐘意批評原神唔關我事
我無玩原神

我論點係日廠(3A大廠)嫌錢腥 整唔到隻HIT既手機驚

唔記得近期有遊戲王都好似幾HIT
以人中之龍為例

新人龍引擎始終都係差d , 人物 動作生硬,個d潛行爬牆真係搞唔撚掂
二次元係咁架啦
人設set得夠淫
就會有成堆二創免費「廣告」
類似以前嘅RC
Discord關支那事咩
無錯,加埋堆外國YouTuber幫手賣廣告
大家都忘記哂佢初頭俾人鬧抄襲的事
點都好,我都無興趣玩呢隻野
Another eden 日本都無人玩, 個個都去玩原神
你見佢鳩噏手機遊戲市場就知打手文啦
我連RC都冇用過, 慘
對上一手用已經係msn同Skype
最高遊戲營收都係日本game
你講乜春
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞