紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
個元素反應笑話黎
官方搞唔掂/唔敢大改搞平衡,搞到變左推返純色隊加倍率
我自己都係薩爾達fans
但唔好講到原神賺咁多錢純粹係因為抄薩爾達啦
如果咁容易賺大錢,個個都抄啦
同原神手足討論下:

原神最大賣點毫無疑問就係人物、配音、音樂、美術設計
但gameplay同故仔真係普通至中下級數

同唔同意?

原神故事有無類似botw主角同四英傑之間的複雜感情線?
就好似Twins以前係2002-2003年香港藝人吸錢能力最高,總銷量都係最高
大把fans買佢地CD/周邊產品
但佢地值唔值得上神抬?我諗傻ge都知答案
多人玩,賺得多錢,咪成功囉
做縮頭烏龜最成功咪你囉
唔好咁講,仲有我哋班任豚撐住遊戲性
大陸嗰邊成日笑capcom係米哈游嘅素材資料庫
沉迷啲紙片老婆
比錢抽張圖番黎
其實真 日本遊戲咁多年無新鮮感
原神d 女比起好多韓日廠著得保守好多喎韓日個d 淫到直程裡番咁
講真咩國家咩廠d 系統大部份都係參考晒以前d game 有幾可有隻係真係原創你話抄,魂系列致敬咗幾多烙印戰士既野唔通又話魂係抄game 咩。講原創得indie 先有disco elysium Kentucky route zero 呢d 咁有創意嘅作品。你講得啱大陸自己d ip 全部都唔掂要靠日系先彈得起不過又吹唔漲真係Beating Japan at Its Own Game 鬼佬跟本唔會理大陸抄唔抄隻game 啱佢地口味就夠
原神又咪係課金Game
唔關事啦
老任有keep住出手機遊戲
只係唔掂姐
CPU intensive嘅垃圾optimization做效能指標

望下ue4嘅game點gpu driven,有啲畫質同fps都同時好過原神
所以係熱門先做實測俾人睇,但唔係做benchmark用
真係要做benchmark你望下geekerwan都係用返光明山脈
佢用888測原神條片平均GPU使用率得56%,有一半GPU效能都係廢
重視?
夾硬搵野屌姐
試下唔係中國出
實變連登神作呀
連登神作係botw、er、witcher3同gow依類喎
原神何德何能同佢地比horizon果堆都未敢話係神作
用er做例子,er係周街原神既5星武器任執,artifact唔使刷直接拎,技任裝點任洗唔使抽角色,全部放晒係個世界等你探索去拎,原神就係搵寶箱拎2粒魔法石當你乞衣
一定唔會,就算日本出都係咁話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞