紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
一定會,連登仔跟本用開抄襲野
同抄唔抄無關,垃圾就只係垃圾
你望下app台先講
咁只係代表app台都係垃圾
代表連登就係鐘意玩垃圾
圖一 莫娜@《原神》
圖二三系《崩三》角色
掉返轉咁講:

米哈游 駕馭到 / port到game去M1處理器
你岩喎縮頭烏龜
玩手機驚既都有自知之明,唔會吹奏打飛機
原神撚有d蠢到挑戰神作自取其辱
因為之前發生《崩3》兔女郎事件

白貓支驚黎
毒撚換老婆易過食生菜
呢句在下不敢苟同,異議阿里
果啲只係不忠誠的背教者

你當我王麾下一眾的保王黨係乜嘢?
有冇聽過十萬月廚 百萬王廚?
利益申報埋先
P.S: 技術勁嘅反而係將好多複雜嘅遊戲檔案用特殊編碼壓縮
最好嘅例子就是當年的Diablo 2,比起同年代好多遊戲內容龐大但就係壓縮得佔主機比較少空間

支支手機驚閒閒地食部電話十幾廿GB (例子: 以前玩過少女前線食成幾十GB),仲要兼容性唔係做得差就實有啲暗BUG玩玩下出現,你可以話外加MICRO SD 冇得加卡嘅手機點算,但就係個空間佔用比例做得差

日本女畫師Rinco定義咩叫抄襲 咩叫抄考、致敬

sad but true 支支走緊灰色地帶,日本牌面係蝕張,只能睇下佢地醒唔醒
圖2 陳, 明日方舟
圖3 UMP9, 少女前線
B財團
日廠基本上已經一潭死水
崩壞3rd真係變 “崩壞”(故事同畫面質素)
日本整手機game越嚟越hea,隻新cc 廢到
Chain Chronicle
其實原神係單機game

點解個個都話要課金
我有朋友玩左一年 成日都叫我玩
佢話自己無課金 但都夠玩
我唔玩原神嘅理由只係因為佢係支那game
如果佢唔係支那game我一早玩咗
要怪就怪手機game廠唔撚爭氣
出黎出去都係同一類嘢
係,出左新個隻
日本仔成日整垃圾game出黎
睇下三國志戰略版同真信長之野望個差別有幾大
日本廠商一直都只放極少資源去手機game
黎黎去去都係整d 一張卡牌仔+平面戰鬥動畫既低成本製作
中國果邊一路肯放極多資源去整手機game
加上日本佢地主力係街機game
但近2年武漢單野搞到街機收晒皮
打輸中國唔出奇
之後就要睇日本肯唔肯轉型
但轉型都要時間
之後2年應該都係中國game食晒個市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞