紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
有中共政權支持嘅幾多錢都可以dum落去開發啦
咪又係抄
不過同意架仔係弱智
其實係新一代全部弱智
垃圾驚都玩得咁開心
仲有switch嗰堆
基本上可以話係如日中天
支那驚設計咪又係搵番日本人做
Cv又係搵日本人
你見到10隻支那驚都係扮哂日本game 又名聲優又乜柒
係得隻驚點玩先係支那仔諗
但係其實又係左抄右抄
唔驚啦,大陸遊戲監管得咁勁
自己打死自己
marketing不嬲重要過產品
只能說日本仔普遍marketing都輸哂俾日韓
原神仲要自己開口井俾大陸飲
只能講抵撚死
ZELDA
好老實,由有電子遊戲開始日系一直麻麻地
始終喜歡civilization, sim city個類
人地間廠成功明明靠之前儲到資本,你又吹咩中共支持中共抽水就叻,見原神紅即刻衝出嚟話幫國家推廣文化
fake news?
完全搵唔到相關新聞
所以話日本根本冇衰退
只係進步得太快老屎忽留意唔到

原神係做得好
但支那已經做唔出第二隻
呢個都係事實

賣囡囡有個好大既問題
就係毒撚換老婆易過食生菜
剩係賣人設捱唔到耐

呢點上vtuber多咗靈魂,其實真係完美
計緊手機驚嘛
出街番工冇得打console
荒野之息呀朋友
抄黎抄去架啦市場既野
唔見泡菜抄到
唔怪得上面大陸知乎成日話中華民族如果真係出盡全力的話創意上係可以秒殺日本人
本來真係有D DOWN,
但而家唔驚囉,
肺炎同今年既俄侵烏同中親俄會令歐美日大力改變長期策略, 對中新投資同offshoring必減
而兩樣野都係中俄拎石頭DUP自己腳

https://www.barrons.com/articles/us-china-economic-decoupling-russia-ukraine-sanctions-51648215571
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/larry-fink-howard-marks-globalization-ending-russia-ukraine-blackrock-oaktree-2022-3
差少少 其實steamdeck就可以出街打Elden ring

不過未完善就真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞