紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
但玩嚟玩去先發覺最鍾意都係日系game,唯獨玩日系game可以玩到個人好放鬆。歐美嗰堆玩嗰時反而一啲都冇休閒feel,感覺上玩到好趕咁,係咁殺殺殺
咪玩啦,都咁耐任天堂都冇任何表示一係就告唔入 一係就唔想告

老老實實成日話抄,日本自己都一堆所謂既換皮手遊,靜係pcr玩緊個套都唔知幾多隻game用緊,會唔會係日本廠根本唔在意所謂呢d換皮叫抄襲

日本廠固步自封唔係一日既事,咁多年來成日搬d舊IP出換皮手遊,全部都係炒短線之後極速收皮,支那game堀起唔係冇道理

直白啲講呢種有得玩女角既動作/rpg遊戲一直有好大潛力,全世界廠商明知有市場但係又唔去食,而家歐美仲要玩政治正確出埋d豬西女主角
如果飛機上嘅係深黃手足,你哋仲笑唔笑得落?
https://lih.kg/2937003

起底保平安
有同fd打開機嘅基本上都應該有用過rc同discord
冇就冇用過都唔出奇
少打機
班記者又唔敢直接寫原神抄game
借日廠出聲後再寫更多新聞
你攞一筆過買嚟玩嘅console game同要keep住課金嘅手機game已經係大問題啦
市場又真係冇錯
與其出game賣雞
vtuber直頭開新行業
賺得仲多

市場就真係要呢啲啦
但隻game啲衫無呢啲同人創作咁暴露
https://youtu.be/iFg-bFAu2AU

原神一個人物角色介紹已經屌打所有日本game。音樂,人設,故事,動作而家邊有日本RPG game及得上, 日本人都留言話靚到不可思義,個個排隊重課

話時話日本再固步自封,就好似當年將手提市場讓俾泡菜,電車技術拱手讓俾美國一樣,遲下連手遊同動漫都俾埋支那,咁就收得檔
得返fromsoftware真係跟到時代進步;
老任一時時同埋太兒童向;
capcom芒亨下次大更新仲係得貼圖既話真係玩完
收你老母
隻隻過千萬叫一時時
事實上近年日本所謂大廠真係不知所謂
尤其是垃圾SE成日比屎人食
仲有成鬼日Remake舊作
真係唔知其他廠做緊乜鳩,得返老任識整game
手機game課金太呃錢
4舊水買隻elden ring
夠玩幾百個鐘
連登有堆人永遠睇少對手,人地慢慢追上嚟淨係識講咪又係抄,原神啲人設、地圖、音樂呢啲整得幾有心機,根本依家唔似薩爾達如果抄就成功點解得原神跑出?
個市場既錯 廿年前日game真正打機樂趣
vtuber 真係一條神出路
本身實況主夠有趣, 比到本身2次元角色冇既靈魂, 又唔洗有人批評真人外表個d, 又結合埋2次元藝術隨時換風格

鐘意2次元定3次元既人都岩睇
歐美又係嗰啲儲碎片勁課金手遊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞