紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
無鳩鳩彈隻FGO出黎做乜 完全無關係
起碼你都講下佢有幾多點擊 幾多收入 人氣啦 課得既人就覺得好玩架啦
我再問你一次 你會唔會係咁課金比隻唔好玩既GAME呀?
你鐘意咪答我 越唔好玩課越多囉
所以其實好撚悲哀
D垃圾都可以咁多課金
連支原神自己都抄到成pat屎咁(重覆cos,重覆換樣,原神文化風氣歧視少課金/唔想課金嘅人,故事嚟嚟去去三篤屁,玩玩下單機迫人抽卡抽勁嘅cos先可以升到LV),更何況其他支蟈手遊

堆支蟈玩家打原神玩到咁上唔玩,冇心機再玩(pc同ps4/5一樣都係迫人課金,抽埋啲重覆或換樣女cos),轉個頭都係玩番其他單機 switch同ps4/5 game算
而家已經開始有console課金game 仲有啲咩季票,俾完錢仲要時限前狂玩先有「獎勵」,on99
日本冇輸未得囉邊個關心世界發生咩事

00, 10後好多根本未持有/冇玩過console, 呢堆對佢地嚟講已經係TOP
連登係咁 因為唔似Reddit可以開自己版Sub版圍爐
注定有唔同意見嘅人日嘈夜嘈
再加上我地香港人戰狼性格 點可以放過班左膠
110億円…第一次知道依個資訊
好恐怖佢地居然又真係有信心食硬依個市場
唔好玩啦 原神係抄曠野之息 連登係抄高登
跟據你既邏輯 返高登果個應該係你
其實APP台都大把支驚PO同一個反支驚嘅PO
但爆閘不嬲係連登傳統
英國、歐美同日韓台ban番支蟈(已經唔係去到要推翻支蟈,已經好溫和),就俾支蟈屈英國、歐美同日韓台違反言論自由民主人權法治支式普世價值
幾十年前已經有遊戲機戰爭
以前係任天堂 VS SEGA
當年冇網絡就投稿去GAME雜誌互片,
有網絡之後戰場越開越大
估計去到酸仔嗰一代依然繼續鬥
睇遊戲性囉
原神有咩遊戲性
作為一隻主打開放世界,開放世界空洞,因為課金模式唔可以好似ER同botw咁放5星武器係野外吸引你探索,變左你探索純粹搵寶箱,仲要得2-10石
次次講動作都見到呢種護航
單純一招半式一樣係可以接受
但班米粉永遠解釋唔到點解可以一套連技十幾個動作可以由頭到尾不論順序同姿勢都一模一樣

下句應該就會轉移重點去:
唔犯法就冇問題
借鑒唔係抄
日本都有類似嘅野點解唔屌日本仔
我幫你提前講埋
9成抄

一句 “中國遊戲產業在創意、思想上仍未成熟。” 小批評就算?

係咪支那繕稿?
計你咪又係堆屎入面打飛機
而家講緊超越botw呀
上面限定係手機版(モバイル)收入,
仲未計PS4/5, PC版收入
PS4/5版基本無料GAME月月都係排頭三甲以內
即係都好多人DL黎玩

https://blog.ja.playstation.com/2022/03/11/20220311-downloadranking/
邊套連技十幾個動作一模一樣呀?
睇過?
電子妓院
依個方向講落去紐約時報都變埋大外宣
其實包得算好密實, 同FGO比
Elden ring都係日本以歐美方式擊敗歐美
點會冇關係?
Fgo咁垃圾都吸咁多金點解?
就係同你講兩樣野係冇必然關係,你唔可以用課金額黎做指標判定遊戲優劣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞