紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
佢自己有用連登
所以唔算抄
咁你講下原神地圖探索點樣好啦

botw open world設計分析嘅文章影片一大堆
睇佢捉到鹿識唔識脫角,商業既野未來講唔定
討論區都有得分抄唔抄
不當類比你以為自己好醒?
中學畢業未?
啲日廠似乎決定討好班每季轉老婆嘅毒撚, 昆佢哋課金算數.
咁又要由頭定義咩叫成功
舉個例子主流黎講Marvel D 戲好好票房係幾成功,但係咪一套有深度既戲呢?
如果咩都用量化同賺錢定義成功,咁炒賣既人的確係成功過D 諾貝爾獎得主
點解冇得分?
搞本土主義就唔會比支那有機會抄佢地嘢十幾年前日本瘋狂擁抱支那人㗎喎

同埋無國際視野同本土主義有咩關係,成段嘢邏輯錯晒
炒GAME 仲有一大堆人護主
台仔一邊話反共一邊係度課
世界無得救
係抄登講抄驚
其實你有無了解過 點解d遊戲廠商要係咁出手遊
連登抄完好用過高登
原神超越到botw未

Btw縮頭烏龜睇唔到架喇
Raid Call 真係未用過, 用家太局限
果時反而用 Teamspeak
pokemon原本都係單機
跟住呢?
法律呢啲道德最低底線都拎嚟講
你做人係咪要最低底線嚟做人真係可悲

劣幣驅逐良幣
冇原創一味鬥快抄
最後得返啲垃圾game
好似兒登畀小學雞5p5毛搞到變垃圾
你咁撚憨鳩 我咪教精下你
唔係做同一樣野就叫抄
我用右手寫字 你又用右手寫字 呢啲唔叫抄

抄襲首先係要偷人嘅創作 創作係重點
核心玩法都唔講
好似遊戲細節同美術風格呢啲創作部分
米哈遊係抄到足
一眼就睇得出係挪用 唔係自己創作
soul 系列太高難度,變左casual gamers 未必會玩
https://evchk.fandom.com/zh/wiki/高登icon系列

連登用高登icon有冇問准林早洩?
https://lih.kg/2424419

點睇?
原神fanboy無敵自己立論「原神好玩過botw」居然唔係自己論證咗先

botw open world探索設計分析嘅文章一大堆
你上知乎搵中國人寫嘅原神分析,有講佢點抄botw,又點樣抄得唔夠好

我求其引用一樣

「原神的開放世界其實沒有那麼自由。最大的一個體現就是沒有達到一定的探索等級就無法去挑戰高等級秘境,這與《塞爾達傳說》中神廟沒有解決順序相比,有明顯的活動限制」
所以咪有GT7 依D 仆街game,
比咗錢買Game 仲要人貨金
本身有既內容要人玩成千個鐘先玩到
你自己加入比較遊戲嘅話題,最後又要話「比乜撚嘢」,你精神分裂?

「比乜撚嘢」你還返呢句嘢俾你豬隊友啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞