紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
馬娘愈更新愈差 出左冇幾耐已經通漲到痴根
日本果邊都怨聲載道
兩者完全冇關係
多討論最多係多熱度
但多熱度唔一定等於好玩過botw
盈收更加弱智
咁我係咪應該話連tlou2依d垃圾都拎到goty,原神拎唔到,你應該收返埋唔好獻醜
CY一向都係靠蛋池密度同整到個機率勁閪黎搵錢
內容從來唔係cy既營運方向
應該係話大部份日廠都係咁
淨係識速食 略水略得一浸得一浸
你退坑咩 大把人等住入坑
咁都唔係抄 擺明連個名都係抄架啦 洗唔洗盲撐到咁呀
支那只係比日本有更多資源整game
無日本或者其他國家嘅創意
講到底唔係靠日本聲優,日本動漫嘅畫風根本吸引唔到人
仲要有好多大熱遊戲係抄啲熱門遊戲
支那唔係抄人嗰啲都係得支那人玩
從來冇打算入坑
育成game一睇就知呃錢
玩黎根本浪費人生
遊戲迷,但你講手遊
等於叫雞搵處女
新會然唔知以前連登比人叫抄登
隻game喺日本容易搵靚閪屌
你講個app定連登主體先
個app就肯定唔係抄
至於連登自己係咪抄
問下林早洩囉
一隻GAME唔好玩 就無人比錢 無人下載 無人氣
姐係隻GAME唔好玩 你會係咁比錢 會好多人下載 好多人長期討論?
唔洗盲反到咁掛經下個腦先啦
關咩事
原神未出未有人玩都已經俾人屌緊啦
弱智,fgo好唔好呀?點解咁多人課
好玩同多唔多人課金完全冇關係,原神撚係咪都特別弱智
The Game Awards 攞左Best Mobile , 不過手機驚唔計
順手攞埋Best ongoing,不過手機驚唔計
最好笑係攞埋個乜野日本遊戲大賞(日本ゲーム大賞)
肯定有鬼
不用分那麼細 唔通你話原神條草舊石頭唔係抄咩
唔洗咩都問人架 正常人都分析到啦 冇遮冇掩擺明係抄 而你亦都支持緊依個抄登 誠實啲面對自己
支持你拉大隊返舊登
紐時=大外宣
遊戲大國但每日只可以玩一個鐘
睇左咁耐都唔知嘈黎做咩, 大家觀點/價值觀都唔同. 咪有得原神claim佢地個"世界第一"lo, 唔鐘意既就用行動/$支持番自己鐘意既game仲好.
本身話96億
但係可樂噗邊值96億
咁未出啲人已經好關注 好想玩
其實呢個問題我覺得係先進國家政府責任
明明所有野應該雙向
如果支那ban我新聞,我應該要ban返,以免佢單向外宣
同理所有其他生意都係,包括game,如果對方有對我國設任何限制,我就應該對該國設返對等限制。比如依家入支那市場要政治審查,點解我唔可以反擊?
但依家明顯係民主國家做生意或者搞媒體就自出自入,反之就唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞